Gazete Vatan Logo

Velilere ‘sınav’ sorusu

1 milyon 200 bin öğrenciyi kapsayan TEOG’un yerine getirilen yeni liseye geçiş sisteminin belirlenmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı yeni sistemi velilere sordu

Velilere ‘sınav’ sorusu

Liselere girişte yeni sistemin belirlenmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, ailelerin eğilimini araştırmaya başladı. 1 milyon 200 bin öğrencinin gireceği TEOG’un kaldırılıp sadece bazı liselere sınavla girilebilmesi yönünde düzenleme yapılmasının ardından, gözler veli ve öğrencilerin tercihlerine çevrildi.

Üç seçenekli anket

Sınavla yapılacak yerleştirme sisteminde kaç kişinin sınava gireceği belli olmadığı için okullara yeni öğretime geçiş sistemi hakkında ‘Veli Tutum Anketi’ çalışması başlatıldı. Öğrencilere dağıtılan ankette, bakanlığın açıkladığı bilgiler doğrultusunda velilerin de tercihleri konusunda bir araştırmanın başlatılacağı belirtildi. Verilen anketlerde velilere üç seçenek sunuldu. Velilerden, ‘Öğrencimin sınavsız olarak ikamet adresime uygun bir okula yerleştirilmesini istiyorum, ‘Öğrencimin sınavla öğrenci alan bir okula yerleştirilmesini istiyorum’, ‘Öğrencimin sınava girmesini istiyorum’ seçeneklerinden birini işaretlemesi istenilirken ankette ikamete yakın mesafede yakın bir lise türü olup olmadığı da soruluyor.

Haberin Devamı

Yeni sistemde öğrencilerin yüzde 90’nın evlerine en yakın okula, yüzde 10’luk kısmının ise haziran ayında yapılacak sınavla bir liseye yerleştirilmesi öngörülüyor.

147 MEBİS kilitlendi

Sosyal medyada veliler 147 Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Sistemi’nin kilitlenmesine isyan etti. MEB’in değişen sistemle ilgili bilgi alabilmeleri için yönlendirdiği 147 MEBİS’e ulaşamayan veliler duruma tepki gösterirken, bir veli 6 saatlik uğraş sonucunda telefona bağlanabildiğini söyledi.