Gazete Vatan Logo

Veli Küçük ve kızına ‘Ermeni’ tazminatı

Ergenekon eski sanığı Veli Küçük ve avukat kızı Zeynep Küçük için ‘Ermeni kökenli’ haberi yapan Chronicle dergisi 8 bin TL tazminat ödeyecek

Veli Küçük ve kızına ‘Ermeni’ tazminatı

Veli Küçük ve avukat kızı Zeynep Küçük, ‘Chronicle’ dergisinde 2009 yılında haklarında yayınlanan ‘Ermeni kökenli’ oldukları yönündeki ‘Küçükoğlulları ve Veli Küçük’ başlıklı yazıya karşı iddiasını kaybetti. Yazıda, Ergenekon davası sanığı ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün atalarının nüfusa kayıtlı olduğu Bilecik’in Gölpazarı İlçesi’nin Türkmen Köyü’nün Ermenilerden müteşekkil olduğu ve Küçük’ün Ermeni Kökenli olduğu iddia edilmişti. Küçük ve kızı yazının halkın husumetine maruz bırakılmaya yönelik hazırlandığını ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu iddia ederek 25 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Mahkeme Yargıtay’ın kararı doğrultusunda Küçük ve kızına Chronicle dergisinin toplam 8 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi. Yargıtay kararında, dava konusu yazının bir bütün olarak değerlendirildiğini, amacını aşan açıklamaların Küçük ve ailesi hakkında kuşku ve düşmanlık yaratacak nitelikte olduğunu belirtti.

‘Tarihi belgeler açıklansın’

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi üye hakimi Bilal Köseoğlu ise karşı oy kullanıp, yazının tarihsel belgelere dayandırıldığını belirtirken Hakim Köseoğlu “Yazı son derece bilimsel niteliktedir. Kişilik haklarına saldırı söz konusu değildir. Basın özgürdür. Basının her yazdığı cezalandırılamaz” dedi. Köseoğlu, kararının devamında “Bir milyondan fazla Ermeniyi katletmekle suçlanan Türkiye’de bu belgeler açıklanmalıdır. Belki de belgeler açıklandığında katledilenlerin gerçekte yaşadığı anlaşılacaktır. Bu noktada basın teşvik dahi edilebilir. İlk derece karar bu anlamda doğrudur” dedi.

Haberin Devamı