Gazete Vatan Logo

Vekillerden özür diledi

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, ABD Kongresi’nde ifade vereceği oturumlar öncesinde milletvekilleriyle görüştü, kullanıcılarının verilerinin kötüye kullanılması nedeniyle özür diledi.

Vekillerden özür diledi

Zuckerberg görüşmelerin gerçekleştiği ABD kongre binasına kendisiyle özdeşleşen tişörtü ve kot pantolonu yerine koyu renkli bir takım elbiseyle geldi.

Zuckerberg’in özrünü içeren açıklama, 87 milyon kullanıcının bilgilerinin siyasi danışmanlık şirketi Cambridge Analytica ile izinsiz nasıl paylaşıldığına ilişkin bu hafta Kongre’deki ifadesinden önce geldi. Temsilciler Meclisi’nin ticaretten sorumlu komisyonu tarafından paylaşılan metinde Zuckerberg, “Sorumluluklarımıza yeterince geniş bir açıdan bakmadık ve bu bir hataydı. Bu benim hatamdı ve özür dilerim” dedi.

Zuckerberg metinde ayrıca, “Bu araçların kötüye kullanılmasını önlemek için yeterince önlem almadığımız ortada. Bu sahte haberler için de geçerli, seçimlere yabancıların müdahalesi için de, nefret söylemi için de, (yazılım) geliştiriciler ve veri güvenliği için de” ifadelerini kullandı.

Dün başlayan ve bugün de sürmesi beklenen oturumlarda Zuckerberg’e, Rusların 2016 ABD başkanlık seçimleri sırasında sosyal platform üzerinden verdiği reklamlar da sorulacak. Zuckerberg’in açıklamasında şirketin ‘Rusya’nın müdahalesini anlamada ve buna yanıt vermede çok yavaş olduğu ve daha iyi olmak için çabaladıkları’ da belirtildi. Cambridge Analytica’nın milyonlarca Facebook kullanıcısının verilerini usulsüz şekilde kullandığının ortaya çıkması sosyal medya platformuna yönelik eleştirileri artırmıştı. Veri analiz şirketi, son başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın ekibiyle çalışmıştı.

Haberin Devamı