Gazete Vatan Logo

Vekiller için kampanya

Sendika üyeleri milletvekili maaşlarına yapılan zammı ilginç bir şekilde protesto etti

Vekiller için kampanya

SİVAS’ta Türkiye Kamu-Sen üyeleri milletvekili maaşlarına yapılan zammı protesto etmek için ’para yardımı kampanyası’ başlattı. Milletvekilleri için oluşturulan yardım sandığında biriken para Meclis’e gönderilecek.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri milletvekillerinin maaşlarına gece yarısı yaptıkları zammı protesto etmek için TBMM’ye ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlattı.



Milletvekillerinin aldıkları maaşları yetersiz bularak kendilerine yaptıkları zamma tepki gösteren sendika üyeleri geçinemediğini söyleyen milletvekilleri için yardım kutusu yerleştirerek para toplamaya başladı. Bir hafta sürecek yardım kampanyasında topladıkları paraları milletvekillere verilmek üzere TBMM’ye göndereceklerini belirten Türkiye Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ sendika binasında düzenlediği toplantıda, şöyle dedi:
"Bugün ülkemizde emekli, asgari ücretli, öğretmen ve akademisyenler geçim derdiyle, yoksullukla perişen edilirken milletvekilleri maaşlarını 8 bin liraya çıkarmışlardır. Gece yarısı yapılan operasyonla hiçbir konuda bir araya gelmeyen partiler, konu kendi maaşları olunca hemen uzlaşmışlardır. 15 aydır komisyonlarda bekleyen memurların toplu sözleşme yasasını çıkarmayan milletvekilleri konu kendi maaşları olunca 15 dakikada uzlaşarak emekli vekil maaşını 8 bin TL’ye çıkarmışlardır. Vekiller, ’Bu maaşla geçinemiyoruz’ demektedirler. Onlar 11-17 bin lira ile geçinemezken öğretmen 1500, emekli 1000, asagari ücretli ise 700 lira ile nasıl geçinecektir? Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciğili olarak geçinemeyen vekillerimize asıllar olarak daha fazla bihaber kalamazdık. Onların perişan olmasına dayanamazdık. Onlara destek olamak için yardım kampanyası başlatıyoruz."

Sendika üyeleri daha sonra yardım kutusuna bozuk para attı.

Haberin Devamı