Gazete Vatan Logo

Vekiller, yemin için diksiyon dersi alıyor

Çiçeği burnunda milletvekillerinden bazıları 60 kelimelik yemin metnini eksiksiz ve hatasız okumak için kurs görüyor

Seçim sınavını aşan siyasiler, "milletvekili" sıfatını elde edebilmeleri için 60 kelimeden oluşan tek cümlelik milletvekili andını okuyacak. Bu siyasilerden bazıları, TBMM TV'den de canlı olarak yayınlanacağı için milyonların izleyeceği tören sırasında mahcup olmamak amacıyla profesyonel destek arayışına girdiler.

Ankara'daki Objektif Strateji adlı imaj ve danışmanlık şirketi de, bazı vekillerin bu amaçla başvurduğu adreslerden biri oldu.

Şimdiden 10 milletvekiline hizmet vermeye başlayan şirket, yeni parlamenterlere istedikleri her konuda profesyonel destek veriyor. Şirketin kurucusu Ayten Aşkın, 550 milletvekilinin kişisel donanımını zenginleştirmek ve vekilleri rekabetçi bir ortama hazırlamaya dönük hizmetler verdiklerini söylerken, Genel Müdür Aslı Küçükkömürcü de, TBMM'nin ilk kez gerçek anlamda yemlendiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Milletvekilleri gerçek anlamda alışık olmadıkları bir ortama girecekler. Protokol kurallarından, kürsüdeki performanslarına kadar geniş bir yelpazede hizmet sunacağız." Milletvekili yemininin zorluğuna dikkat çeken Küçükkömürcü, şunları söyledi: "Gözün bir saniyeliğine bile ayırmadan okunması gereken metin, milletvekilinin heyecanıyla birleşince vahim sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

En sık laiklik kelimesinin telaffuzunda hata yapılıyor. Pek çok milletvekili bu kelimeyi (laayiklik) şeklinde telaffuz ediyor. 'Egemenlik' yerine 'egemenlik' denilmesi de sık yapılan hatalardan. Yine 'inkılap' kelimesi de 'inkilap' (köpekleşme) olarak okunuyor.

Haberin Devamı