Gazete Vatan Logo

Vekil otosuyla uyuşturucu pazarlığı

DTP’li Pervin Buldan’ın kayınbiraderi Nihat Buldan 90 kilo eroinle yakalandı. Polis, Buldan’ın uyuşturucu bağlantısı için gittiği görüşmelerde yengesinin otomobilini kullandığını öne sürdü...

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2,5 yıl önce Erciş Cezaevi’nden tahliye olan Nihat Buldan’ın uyuşturucu sevkiyatı yapacağı bilgisini aldı. Polis, 1994’te öldürülen Savaş Buldan’ın kardeşi Nihat Buldan’ı 3 ay takip etti.

Yapılan çalışmalarda Buldan’ın elebaşılığını yaptığı grubun İran’dan getirecekleri uyuşturucuyu İstanbul üzerinden Avrupa ülkelerine götürmeyi planladığını ortaya çıktı. Polisin yaptığı teknik ve fiziki takip sonucunda Buldan’ın DTP Iğdır Milletvekili olan yengesi Pervin Buldan’ın Audi A3 otomobilini kullandığı da saptandı. Pervin Buldan adına kayıtlı olan ve üzerinde TBMM kartı olan aracı Nihat Buldan’ın uyuşturucu bağlantısı kurmaya giderken kullandığı öğrenildi. Narkotik polisinin izlediği zanlılar İran’dan getirdikleri uyuşturucuyu karayolu ile İstanbul’a ulaştırdı. Daha sonra Çerkezköy’e bir depoya götürdü. Burada bekledikten sonra bir araca yükleyerek depodan çıkardı. Tam bu sırada operasyon yapan polis üç kişiyi gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada 90 kilo eroin bulundu. Aynı anda İstanbul’da düzenlenen operasyonda Nihat Buldan’ın da aralarında bulunduğu 3 kişi daha gözaltına alındı. Narkotik polisi açısından çok başarılı geçen ve yaklaşık 5 ton uyuşturucunun ele geçirildiği 2007 yılının son operasyonunda yakalanan 6 zanlının sorgusu İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’nde sürüyor.


Nihat Buldan, İngiltere’de 7 Mart 2001 tarihinde ele geçirilen 2.5 milyon sterlin değerindeki 34 kilo eroinin sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanmış ve 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İngiltere’de 4 yıl hapis yattıktan sonra cezasının kalan kısmını tamamlaması için Türkiye’ye iade edilmişti. Çanakkale Cezaevi’ne ardından da Erciş Açık Cezaevi’ne konulan Buldan, 2.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Faili meçhul kurbanı

Pervin Buldan’ın eşi Hakkari’deki Oramar Aşireti’nin lideri Savaş Buldan, PKK yanlısı olmakla suçlanarak yargılanmıştı. 1994’te silahlı şahıslarca kaçırılan Savaş Buldan’ın cesedi Bolu yakınlarında bulunmuştu. Susurluk skandalı patlak verince Buldan’ın da PKK’ya yardım ettiği için öldürülen Kürt işadamlarından biri olduğu iddiaları ortaya atıldı. Savaş Buldan’ın eşi Pervin Buldan faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin aileleriyle birlikte Yakınlarını Kaybedenler Derneği kurdu. Bu derneğin Genel Başkanlığı’nı da yürüten Pervin Buldan 3 Kasım 2007 seçimlerine bağımsız aday olarak giren DTP’liler arasında yer aldı ve Iğdır’dan milletvekili seçildi.


İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY İDDİALARI YALANLAMADI... TIKLAYIN


DTP'Lİ BULDAN: "HAKKIMDAKİ İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"



Haberin Devamı