Gazete Vatan Logo

Vejetaryen karavana tartışma yarattı

Finlandiya’da ordunun haftada iki gün askerlere vejetaryen karavana çıkarma kararı tartışma yarattı

Vejetaryen karavana tartışma yarattı

Zorunlu askerlik hizmetinin devam ettiği Avrupa ülkelerinden Finlandiya’da ordunun aldığı bir karar, ülke gündeminde ilk sıralara oturmayı başardı.

Yerel basında çıkan haberlere göre ordu yetkilileri, bundan böyle haftada iki gün askerlere vejetaryen karavana çıkartılmasına karar verdi. Yetkililer, askerlerin böylelikle daha sağlıklı besleneceklerini, ayrıca et tüketimindeki azalma sayesinde küresel ısınmayla mücadeleye de katkı sağlanacağını vurguladı.

Milliyetçi ‘Mavi Reform’ partisine mensup Savunma Bakanı Jussi Niinisto, uygulamanın ordunun gücünü azaltacağı yorumunda bulundu. Bakan Niinisto, Aamulehti gazetesine verdiği röportajda, “Bu zorunlu beslenme şekli daha ziyade ideolojik bir karar gibi duruyor. Eskilerin dediği gibi, bir ordu ancak tok karnına yürür. Hiç bir ordu mercimek çorbası ya da karnıbahar tüketerek savaşamaz” diye konuştu.

Niinisto, konuyla ilgili olarak ordu yetkililerinden kapsamlı bir açıklama isteyeceğini belirtirken, askeri yönetimden Savunma Bakanı’nın sözlerine karşılık bir yanıt gelmedi.

Haberin Devamı

Finlandiya’da okullarda haftada bir gün öğrencilere vejetaryen menü servis ediyor. Ordu kaynakları, yakın gelecekte sebze ağırlıklı karavana seçeneklerinin artırılacağını ifade etti.