Gazete Vatan Logo
Magazin Vehbi Koç Ödülü Prof. Özdoğan’ın

Vehbi Koç Ödülü Prof. Özdoğan’ın

Vehbi Koç Vakfı’nın 6 yıldır verdiği ödülü alan Prof. Mehmet Özdoğan, Trakya Bölgesi’ndeki ilk uygarlıkları araştırıyor...

VEHBİ Koç Vakfı’nın 2002 yılından beri verdiği ’Vehbi Koç Ödülü’nün sahibi Prof. Mehmet Özdoğan oldu. Bu yıl 7’ncisi verilen ödülü alan Prof. Özdoğan, 1980 yılından beri kazı çalışmalarını sürdürdüğü Trakya-Marmara projesi ve Türk arkeolojisinin uluslararası platformda söz sahibi olması adına yaptığı çalışmalar nedeniyle bu ödüle layık görüldü. Prof. Özdoğan, kazandığı 100 bin dolarlık ödülü Kırıkkale’deki çalışmaların geliştirilmesinde kullanacağını açıkladı.

Mustafa Koç: Ödül bu yıl arkeolojiye...

Hasköy’deki Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen törende konuşan Mustafa V. Koç, ödüllerin her yıl kültür, eğitim ve sağlık alanında sırayla verildiğini belirterek, “Bu yıl da arkeoloji alanında fark yaratmış bir kişiye ödül verilmesine karar verildi” dedi. Koç Holding’in sosyal sorumluluk projelerinin büyük bölümünün Vehbi Koç Vakfı aracılığıyla yürütüldüğüne dikkat çeken Koç, “Bu ödüller hem Koç ailesi hem de topluluğumuz adına büyük önem taşıyor” dedi.

Vehbi Koç Vakfı Başkanı Semahat Arsel’in açıkladığı ödülü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan alan Prof. Mehmet Özdoğan ödülü Türk arkeolojisi ve meslekdaşları adına bir sembol olarak kabul ettiğini belirtti. Türk arkeolojisinin son yıllarda içine kapalı, kuramlara dayalı yapısından çıkarak yeni filizler oluşturmaya başladığını belirten Prof. Özdoğan, “Dünyada en hızlı gelişen arkeolojilerden biri haline geldik” dedi. 33 yılını arkeolojiye veren Prof. Mehmet Özdoğan, Trakya-Marmara projesinin yanı sıra İstanbul-Yenikapı Marmaray projesinde de yer alıyor.

Haberin Devamı