Gazete Vatan Logo

Ve O rütbeler takıldı!

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin seçim öncesinde ‘Apoletlerini sökeceğim’ dediği 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel’in orgeneralliğe terfisinin ardından rütbe işaretleri Milli Savunma Bakanı Akar tarafından takıldı.

Ve O rütbeler takıldı!

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) bir üst rütbeye terfi eden subay, astsubaylara yeni rütbe işaretleri Genelkurmay Karargahı’nda düzenlenen törenle verildi. Başkentteki Atatürk Kültür Sitesi’nde yapılan tören, kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yerlerini almasıyla başladı.

Ter, kan, gözyaşı...

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu sonrasında salondakilere hitap eden Milli Savunma Bakanı Akar, önemli ve anlamlı bir günde subay ve astsubaylarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu bildirdi. Bir üst rütbeye terfi etmenin tüm askerler için önemli ve heyecan verici olduğunu belirten Akar, “Terfi etmek sadece kağıt üzerinde değil, çalışmakla, alın teriyle bazen kanla, gözyaşıyla büyük bir emekle varılan bir sonuç. Onun için son derece önemli ve anlamlı” diye konuştu.

Terfiler adaletli

Terfilerin en etkin, adaletli şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Akar, “Terfi etmenin sorumlulukları da artırdığını bilmeniz lazım. Silahlı Kuvvetlerimiz ve ülkemizin terfi edenlerden beklentisi her rütbeyle daha da artmaktadır” dedi. Konuşmaların ardından Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında oramiralliğe terfi eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel’in rütbe işaretleri Milli Savunma Bakanı Akar tarafından, terfi eden diğer subay ve astsubayların rütbe işaretleri ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları tarafından verildi.

Haberin Devamı

Kardak kayalığı kahramanları da rütbelerini aldı
Poyrazköy davasında yıllarca hapis yatan denizci subaylar Ercan Kireçtepe ve Turhan Ecevit’in de albaylıktan amiralliğe terfi ettirildiği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Kireçtepe ve Ecevit de dün törenle rütbelerini alırken Kireçtepe ve Ecevit 1996 yılındaki Kardak krizi sürecinde Kardak kayalıklarına Türk bayrağı diken SAT timindeydiler. YAŞ kararıyla, FETÖ’nün kumpas davalarıyla yargılanan ve yıllarca hapis yatan generaller de terfi aldı. Tuğgenerallik görevinden tümgeneralliğe terfi ettirilen Levent Ergün, Balyoz kumpasından 13 yıl 4 ay hapse mahkum edilmiş ve ikinci yargılama sonucu beraat etmişti. Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer de tümamiral rütbesine terfi ettirildi. Koçer, Balyoz kumpas davasında 3 yıl tutuklu kaldıktan sonra Anayasa Mahkemesi’nin “Adil yargılanma hakkı ihlali” sonrası özgürlüğüne kavuşmuştu.

Haberin Devamı