Gazete Vatan Logo

Ve o doktor konuştu!

'Bekaret kontrolü yapmadım çünkü...'

Prof. Dr. Altun 10,11 ve 13 yaşındaki kız çocuklarının yaşadıklarını arkadaşımız Öznur Karslı’ya anlattı.

Üç kıza bekaret kontrolü yapmadığı için yargılanıp beraat eden Prof. Dr. Altun, “3 kız kardeş uyku saatlerinde iç ve dış beden muayenesine gönderildi” dedi.

Edirne’de cinsel istismara uğradıkları iddia edilen 3 kız çocuğuna, istemedikleri için iç ve dış beden muayenesi yapamayan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Gürcan Altun, ‘Görevi ihmal ve adli görevi kötüye kullanmak’ suçlarından 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti.

“Neden bilmiyorlardı”

Yargılandığı dava sonrası bir araya geldiğimiz Prof. Dr. Gürcan Altun, söz konusu olayla ilgili şöyle konuştu: “Cinsel istismara uğradığı iddia edilen 10,11, ve 13 yaşlarında 3 kız kardeş Cumhuriyet Savcısı’nın isteği üzerine Adli Tıp bölümüne gönderildi. Nöbetçi hekim bendim. Bu çocuklar bize neden gönderildiklerini, niçin yanımızda olduklarını bilmiyorlardı. Üç kardeşle de ayrı ayrı konuştum. İki küçük kardeş ise böyle bir olayın olmadığını söyledi. En büyüğüyle konuşurken kardeşlerinin ifadelerini hatırlattım. Bunun üzerine olayın 3 yıl önce olduğunu ifade etti.”

‘Hekimler yargılanma korkusuyla bu muayeneyi zorla yapmamalı’

“Tutanakta da zorla muayene yapılamayacağını belirttim. Zorla bir muayene yapıldığında kişiye zorla cinsel istismarda bulunandan ne farkınız olurdu? Bu muayeneler Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 76. maddesinde belirtiliyor. “Kişinin sağlığını açıkça ve ön görülür şekilde tehlikeye sokmaksızın” yapılacak bir muayeneden bahsediliyor. Zorla muayene yapılan bir kişi ya da çocuğun ruhsal travmaya uğrayacağı ortadadır. Hekimler bu durumu “mutlaka yapılması gereken bir muayene” olarak algılamasın. Çünkü hekim “hasta muayeneye izin vermezse ne yaparım?” diye düşünüyor. Yapılacak tek şey var. Hastayı zorla muayene etmeye kalkışmamak."

Haberin Devamı