Gazete Vatan Logo

Ve karşınızda yeni kuşak Hababam

Bugün 4 yeni film başlıyor. Efsanevi Hababam Sınıfı'nın 2004 yapımı yeni bölümü haftanın en iddialı filmi. Film, biraz nostalji, biraz eğlence arayanlar için en iyi seçenek. İşte haftanın filmleri

Türk sineması bit pazarında umut arıyor. Sinemamızın en sevilen serilerinden, efsane Hababam Sınıfı, 2004 yapımı yepyeni bölümü "Merhaba Hababam Sınıfı" ile karşımızda. Film, ülkemiz sınırları itibariyle 'dev' bir oyuncu kadrosunu perdede buluşturuyor. Haftanın diğer filmleri, animasyon karakterler ile gerçek oyuncuları buluşturan "Looney Tunes: Maceraya Devam", Fransız yapımı "Ölümcül Devir" ve kapkaç sorununa eğilen "Metropol Kâbusu."

Merhaba Hababam Sınıfı
Hababam Sınıfı, üzerinden geçen onca yıla rağmen halen televizyonlarda reyting rekorları kıran bir yapım olarak, Türk sinemasının en başarılı serilerinden biri kuşkusuz. Serinin yaratıcısı Ertem Eğilmez'in oğlu Ferdi Eğilmez, uzun süredir tartışılan projeyi sonunda hayata geçirdi. Yeşilçam'm usta oyuncuları ile yeni nesil oyuncuları buluşturan film, salonlarda nostalji fırtınası estirecek. Halit Akçatepe, Mehmet Ali Erbil, Hülya Koçyiğit, Zeki Alaysa gibi deneyimli isimlerin karşısında, Mehmet Ali Alabora, Nehir Erdoğan, Şafak Sezer gibi genç oyuncular var. Filmin yönetmenliğini ise bir başka Yeşilçam efsanesi Kartal Tibet üstleniyor. Oyuncu kadrosu ile gişede son derece iddialı olan film, son dönemdeki yerli filmler dalgasının en önemli temsilcilerinden biri. Merhaba Hababam Sınıfı, 2003 yılında halen eğitim ve öğretime devam eden Özel Çamlıca Lisesi'nde geçiyor. Okulun sahibi Deli Bedri, okulu satmaya çalışırken, yeni nesil Hababam Sınıfı bu duruma karşı çıkmaktadır. Okul müdiresi Fatoş Hoca, okulun satılma bahanesi olan Hababam Sınıfı ile mücadele edebilmek için eski Hababamcılardan yardım ister..

Ölümcül Devir
Betty Blue ve "Diva" filmlerinin yönetmeni Fransız Jean Jacques Beineix'nin sekiz yıl gibi uzun bir aradan sonra çektiği ve sinemaya dönüş yaptığı son filmi "Ölümcül Devir", bir ruh doktorunun sorunlu bir hastası yüzünden başına neler geldiğini anlatan, bir parça gerçeküstü bir bakışla yoğrulmuş bir kara komedi. Film ülkemizde ilk olarak iki yıl önce İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilmişti. Freudyen göndermeleri ile zaman zaman eğlenceli olan Ölümcül Devir, keşfe değer bir yapım.

Metropol Kabusu
Ümit Cin Güven, Sır Çocukları'ndan sonraki bu ikinci uzun metraj filminde, bu kez 'kapkaç' terörüne odaklanıyor. Filmin başrollerinde Mine Çayıroğlu, Timur Ölkebaş, Hasan Mullaoğlu ve Ayla Algan gibi isimler var. Oldukça düşük bir bütçeyle ve büyük oranda yönetmenin kişisel çabası ile kotarılan filmin hikayesi şöyle; Mazlum, Doğu'dan göç etmiş, fakir bir ailenin en büyük oğludur. Babası uzun süre cezaevinde kalmış, orada hastalanıp ölmüştür. Babasının ölümünden sonra Mazlum evin büyüğü olarak iş arar ama bulamaz...

Looney Tunes: Maceraya Devam
Ünlü yönetmen Joe Dante'nin yönetmenliğini üstlendiği film, çizgi film dünyasındaki acımasız bir savaşın hikayesini anlatıyor. Çizgi dünyanın sevimli kahramanları, Bugs Bunny, Daffy Duck ve arkadaşları yeni bir maceranın hazırlığında. Animasyon karakterleri ile gerçek oyuncuları buluşturan filmin kadrosundaki kanlı canlı isimler ise, Brendan Fraser, Jenna Elfman ve Steve Martin. Görüldüğü üzere filmde çocuklar için de, büyükler için de pek çok şey var çok şükür. Yapımcılar bu kez çocuklarını sinemaya götüren ebeveynlerin aa çekmemesi için elinden geleni yapmış sağolsun.

Haberin Devamı