Gazete Vatan Logo

Ve gerçek ortaya çıktı! Domuz bağı cinayetinde flaş gelişme

Ordu'nun Korgan ilçesinde yalnız yaşadığı evde, çarşafa sarılı halde cansız bedeni bulunan Makbule Sarı'nın (74), elleri ve ayaklarının domuz bağıyla bağlanarak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Emniyet ve jandarmanın kurduğu ortak ekibin araştırması sonucu katil zanlıların dayı ve yeğen olduğu ortaya çıktı.

Ve gerçek ortaya çıktı! Domuz bağı cinayetinde flaş gelişme

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 14 Kasım'da ilçeye bağlı Sarıalıç Mahallesi'ndeki evinde elleri ve ayakları bağlı şekilde öldürülmüş bulunan Makbule Sarı (74) cinayetine ilişkin soruşturmayı sürdürüyor.

Soruşturma kapsamında yüzü aşkın güvenlik kamerası kaydını inceleyen ekipler, iki şüpheliyi tespit etti.

Ekipler, şüpheli Hayrettin Görgülü (27) olayın meydana geldiği ilçede, yeğeni Serkan Uluz (23) ise Aksaray'da gözaltına aldı.

Dayı ve yeğeni, emniyetteki ifadelerinin ardından Fatsa Adliyesine sevk edildi.

Savcılıkta da ifadeleri alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemede, "canavarca hisle ve planlayarak adam öldürmek" suçlarından tutuklandı.

Zanlıların, cinayetten bir gün önce evinin yakınındaki bahçede çalıştıkları Makbule Sarı'nın kendilerinden odun satın aldığını, bir gün sonra kiraladıkları araçla evine gittikleri kadının ağzını koli bandı, ellerini de iple bağladıktan sonra 600 lira, televizyon, telefon ve bir çuval fındığı alarak kaçtıklarını söyledikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, güvenlik güçleri, Sarı'nın evinden çalınan televizyonu çöpte buldu, fındığın satıldığı tüccarı da belirledi. Suçun işlendiği sırada kullanıldığı değerlendirilen eldivenler de yine ekiplerce tespit edildi.

DAYI-YEĞEN TUTUKLANDI

Ordu’nun Korgan ilçesinde, yalnız yaşadığı evde, domuz bağı yöntemiyle bağlı cansız bedeni çarşafa sarılı halde bulunan Makbule Sarı’yı (74) öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan ve sorgularında cinayeti itiraf eden Hayrettin Görgülü (27) ve yeğeni Serkan Uluz (23) sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları Fatsa Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak, Ünye M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.