Gazete Vatan Logo

Ve beklenen gün geldi!

Yüzlerce kişi bu günü bekliyordu...

Ve beklenen gün geldi!

12.12.2012 tarihinde nikah masasına oturmak isteyenler arasında bir yıl önceden başvurular oldu. Bugün dünyaevine girmek isteyenlerin oranı, normal tarihteki hafta içindeki nikah sayısının kat kat üzerinde.

12.12.2012 tarihinde dünyaevine girmek isteyenler soluğu nikah dairesinde aldı. Belediyelerin nikah daireleri, yoğun başvuralara sahne oldu. Çok sayıda müstakbel çift, bugün, hatta saati de 12 olarak dünyaevine girmek istedi. Bazı nikah dairelerine bu tarihte dünyaevine girmek için bir yıl önceden başvuru olurken, son dakikaya kadar başvuru için çaba sarfeden çiftler de oldu. Yoğun başvurular karşısında nikah daireleri bazı çiftlere olumlu yanıt veremeyerek, nikah sayısını sınırlı tuttu. Hafta içinde 2-3 nikahı geçmeyen zaman zaman nikah bile kıyılmazken, 12.12.2012 tarihteki başvuru ve kıyılacak nikah sayısı çift rakamlı sayıların kat kat üstüne çıktı. İşte bazı belediyelerdeki mevcut durumla, bugünkü nikah sayısı:


Beşiktaş Belediyesi’nde bugün kıyılacak nikah sayısı 13. İlçede normal tarihte hafta içi nikah sayısı 3-4’ü geçmiyor. Esenler Belediyesi’nde, haftasonu 12 nikah kıyılırken, bugün itibariyle kıyılacak nikah sayısı 24. Nikah dairesi, çok sayıdaki başvuruyu da geri çevirmek zorunda kalmış. Bayramapaşa Belediyesi’nde, hafta içinde günlük 6-7 müstakbel çiftin nikahı kıyılırken, bugün nikah sayısı 25’e ulaşmış. Pendik Belediyesi nikah dairesinde ise bugün nikah masasına oturacak çift sayısı 33’lere ulaşmış. Durum Zeytinburnu’nda da farklı değil. Bu ilçede de 37 çift nikah masasına oturacak. 12.12.2012 tarihinde Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde 3 nikah bina dışında kıyılacak.

12-12-12NİN İLK BEBEĞİ YAREN BEBEK



TÜM Dünya’da merakla beklenen, 12.12.12 tarihinin ilk bebeği Adıyaman’da dünyaya geldi. Nursel ve Bilal Ekinci çiftinin ikinci bebeği olan kız çocuğuna ’Yaren’ ismi verildi.

Adıyaman’da oturan 23 yaşındaki Nursel Ekinci, gece doğum sancıları başlayınca eşi Bilal Ekinci tarafından Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada hemen doğumhaneye alınan Nursel Ekinci, tarih ’12.12.2012’yi, saat 00.04’ü gösterince doğum yaptı. Yeni doğan kız bebeğe ailesi ‘Yaren’ ismini verdi. Çocuklarının böyle özel bir tarihte dünyaya gelmesinden mutlu olduklarını söyleyen Ekinci ailesi daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Kadın doğum uzmanı Op.Dr. Münihe Yücel’de, ’12.12.12’ tarihinde bir çok kişi sezaryenle doğum yapmak için hastanelerine başvurduğunu söyledi.

Haberin Devamı