Gazete Vatan Logo

Vatikan'daki Noel kutlamasına bu fotoğraf damgasını vurdu

Hristiyan dünyası, Hazreti İsa'nın doğum gününü simgeleyen Noel'i kutladı. Hem Beytüllahim'de hem de Roma'da Katolikler ayinlerde dualar etti. Vatikan'daki ayini yöneten Papa Françis "hassasiyet" vurgusu yaptı. Papa kucağında çocuğu bulunan bir kadını da öperek, Noel'ini kutladı.

İsa peygamberin doğduğuna inanılan Kudüs yakınlarındaki Beytüllahim'e dünyanın dört bir yanından Hristiyanlar akın etti.

Hz. İsa'nın doğduğu yer olarak kabul edilen mağara kovuğuna giden Hristiyanlar, burada İncil'den bölümler okudu.

Kutlamalara daha sonra sokaklarda devam etti.

Vatikan'daki törende ise ayini Papa Françis yönetti. Katolikler için kutsal yerlerin başında gelen Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Bazilikası'nda yapılan geleneksel Noel ayini, Papa'nın elinde taşıdığı haçla bazilikaya girmesiyle başladı.

Papa Françis ayinde yaptığı konuşmada, "hassasiyet" vurgusu yaptı.

"Bugün dünyada hassasiyete çok ihtiyaç var" diyen Katoliklerin ruhani lideri Papa Françis, zor durumlara veya çevredekilerin sorunlarına hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Ayin için inananlar, saatler öncesinde Aziz Petrus Bazilikası'nı ve aynı adı taşıyan meydanı doldurdu. Çok sayıda inanan, Papa ile dualara ve ilahilere eşlik ederken, bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Bazilikadaki geleneksel Noel ayini, "Tu scendi dalle stelle (Sen yıldızlardan iniyorsun)" ilahisi ve Papa Françis'in Bebek İsa heykelini, bazilika içinde yapılan, Hz. İsa'nın doğduğu Beytüllahim'deki mağaranın replikasına koymasıyla sona erdi. Ayini, aralarında Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'nın da olduğu çok sayıda büyükelçi de takip etti. (NTV)

Haberin Devamı