Gazete Vatan Logo

Vatandaşa güzel haber! Marketlere gözdağı!

Büyük şirketlere ceza kesmesiyle tanınan Rekabet Kurumu marketleri mercek altına alacak. Sebze meyve fiyatlarının fahiş seviyelere çıkması üzerine kurumdan yapılan açıklamada, "Rekabet Kurumu uzman personeliyle yaş sebze ve meyve sektörünü mercek altına almıştır" açıklamasında bulunuldu.

Vatandaşa güzel haber! Marketlere gözdağı!

Bugüne kadar büyük şirketlere yönelik operasyonlarıyla adını duyuran Rekabet Kurumu, sebze ve meyve fiyatlarındaki aşırı artışı önlemek için sahaya indi. Rekabet Kurumu'ndan yapılan ilginç açıklamada, “Rekabeti engelleyen ve tüketicinin cebinden çalmaya yönelik her türlü rekabet ihlali, karşısında Rekabet Kurumu'nu bulur!” denildi.

AĞIR YAPTIRIMLAR

Rekabet Kurumu' tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaş sebze ve meyve ürünleri piyasalarında rekabeti bozan ve dolayısıyla tüketicinin cebini yakan her türlü davranış ve eylemlere yönelik inceleme ve araştırmalara başlandığı bildirildi. Ortaya çıkacak rekabet ihlallerinin ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği belirtilen açıklamada, Rekabet Kurumu'nun rekabeti engellemeye yönelik eylemlere asla göz yummayacağı uyarısı yapıldı.

Piyasalarda etkin rekabeti sağlamayı amaç edinen Rekabet Kurumu'nun, faaliyetleri ve kararlarıyla tüketicilerin nitelikli ürünlere uygun fiyatlarla sahip olmasını sağlamaya çalıştığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Bilindiği üzere, alt ve orta gelir grubundaki tüketicilerin enflasyon artışından etkilenmesi daha fazladır. Son dönemde yaş sebze ve meyve başta olmak üzere alt ve orta gelir grubundaki aile bütçesi içinde yüksek harcama oranına sahip gıda ürünlerinde aşırı fiyat artışlarının, sektördeki firmaların rekabeti bozucu veya engelleyici davranışlarından kaynaklandığı duyumları alınmıştır. Özellikle hal/toptan satış fiyatları ile süpermarket/perakende satış fiyatları arasındaki yüksek farkların kamuoyunda da ciddi rahatsızlıklara yol açtığı görüldüğünden, Rekabet Kurumu uzman personeliyle yaş sebze ve meyve sektörünü mercek altına almıştır.”