Gazete Vatan Logo

Vatandaş tatili 9 güne çıkardı otobüste uçakta yer yok

Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkabilmesi için önümüzdeki hafta Perşembe ve Cuma günlerinin de resmi tatil ilan edilmesi gerekiyor. Bu konuda henüz Hükümet’ten bir açıklama gelmezken vatandaşlar o günleri de ajandalarına tatil olarak yazmış görünüyor

Şehirlerarası otobüslerde ve uçaklarda biletlerin tamamına yakını satıldı. Ek seferlerde de bilet satışlarında yüzde 99 doluluğa ulaşıldı.

Tüm Otobüsçüler ve İşletmeciler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla şehirlerarası otobüalerde 19 Ekim Perşembe ile 21 Ekim Pazar gününe kadar biletlerin tamamına yakın bölümünün satıldığını söyledi. İlgin, bazı otobüs firmalarının yoğunluk nedeniyle ek seferler koyduklarını kaydetti.

Varan Turizm Genel Müdür Yardımcısı Onur Boybeyi, özellikle 19 ve 22 Ekim tarihlerinde yapılan seferlere yoğun talep olduğunu, biletlerin tükendiğini söyledi.

Kamil Koç Otobüsleri İcra Kurulu Başkanı Sena Kaleli de vatandaşların, daha çok gidiş için 19, 20 ve 21 Ekim, dönüş için 24, 25, 28 ve 29 Ekim tarihleri için bilet talebinde bulunduklarını belirtti. Biletlerin, günler öncesinde satıldığını kaydeden Kaleli, gelen talepler doğrultusunda yaklaşık 300 adet ek seferi vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu da Ramazan’da iç hatlarda günlük 5 bin olan koltuk kapasitelerini 20-25 Ekim tarihleri arasında 10 bin koltuğa çıkardıklarını ifade etti.

Haberin Devamı