Gazete Vatan Logo

Vatandaş 49 milyar liranın üzerinde biriktirdi

Bireysel emeklilik sektöründe 13 yılda 55.5 milyar liranın biriktiğini aktaran Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, “Bunun 49 milyar 54 milyonu vatandaşımızın kendi birikimi” dedi

Vatandaş 49 milyar liranın üzerinde biriktirdi

Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, 2003'ten 2013 yılı başına kadar sisteme 3 milyon 128 bin kişi girerken, devlet katkısı sistemine geçtikten sonra buna 3 yılda 3 milyon 230 binden fazla kişinin eklendiğini söyledi. BES'te 5 Ağustos itibarıyla 6 milyon 421 binden fazla BES katılımcısı bulunduğunu ifade eden Obalı, "2013 başına kadar toplanan fon miktarının 20.3 milyar lira olduğunu görüyoruz. 5 Ağustos itibarıyla bu rakam 55.5 milyar lirayı aşmış durumda. Yani sektörde ilk 9 yılda toplam 20 milyar lira fon birikirken son 3.5 yılda bunun üzerine yaklaşık 35.5 milyar lira ekleniyor. Toplam fon birikiminin yaklaşık 6.6 milyar lirası devlet desteği iken 49 milyar 354 milyon lirası vatandaşlarımızın kendi birikimidir" diye konuştu.

7.3 milyar devlet katkı sı Otomatik BES ile sisteme yeni girecek olanların emeklilik planına 2017'de 7.3 milyar lira devlet katkısı yatacağını vurgulayan Obalı, "Bu da kişi başına bin 216 liralık destek anlamına geliyor. Sistemde olanlarla birlikte devletin 2017 yılında BES için yapacağı toplam katkı 10 milyar liraya yaklaşacak. 2023 yılına kadar otomatik katılım uygulamasındaki fon büyüklüğünün 100 milyar TL'ye ulaşacağını öngörüyoruz" bilgisini verdi.

ÜCRETSİZ ÖZEL HİZMET

Haberin Devamı

Sektörde benzeri bulunmayan genişlikte ek faydalar dünyasından oluşan Yaşam Kulüpleri ile Vakıf Emeklilik müşterilerine, sağlık, hobi, eğitim, spor ve sosyal aktivitelerin yanı sıra konut ve araçlarıyla ilgili özel hizmetleri ücretsiz veya indirimli olarak sağladıklarını belirten Obalı, "Bugüne kadar müşteri memnuniyeti ilkesi çerçevesinde kaliteli hizmet sunmak en büyük hedefimiz oldu. Bundan sonra da her zaman daha iyisi için çalışarak, sermayedarımız VakıfBank'ın 900'e varan şube sayısı ve 20'ye yakın Vakıf Emeklilik hizmet noktamız ile katılımcılarımıza sunduğumuz değerleri artırmaya devam edeceğiz" dedi. 2014'te de Otomatik BES'in ilk başarılı pilot çalışmalarından birini gerçekleştirdiklerini belirten Obalı, "Dolayısıyla otomatik katılım uygulamasına şirket olarak hazırız. Otomatik katılım uygulaması, Türkiye'nin tasarruf oranını ve halkın refah seviyesini artırmak için önemli bir rol oynayacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı