Gazete Vatan Logo

Vatan Şaşmaz'ı öldüren Filiz Aker, 'Bu otelden gelin çıkacağım' demiş!

Filiz Aker'in yeğeni Dora Ercan, Beyaz TV canlı yayınında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Teyzesinin psikolojik durumunu ve vatan Şaşmaz ile ilişkisini anlatan Ercan, "Teyzem, Vatan dışında kimseye bunu yapmaz. 'Vatan gelip beni alacak, ben de bu otelden gelin çıkacağım' diyordu" ifadelerini kullandı.

Vatan Şaşmaz'ı öldüren Filiz Aker, 'Bu otelden gelin çıkacağım' demiş!

Beşiktaş'ta lüks bir otalde dün akşam sunucu Vatan Şaşmaz'ı öldüren Filiz Aker'in yeğeni Dora Ercan, 'Beyaz Magazin' programında yaptığı açıklamalar şöyle:

"VATAN'LA EVLENMEYİ ÇOK İSTEDİ"

"- Teyzem ile Vatan'ın ilişkisi yıllar öncesine dayanıyor. Aynı rezidansta otururuyorlardı. Vatan askere gitmeden önce ilişkileri vardı. Vatan'la evlenmeyi hep çok istedi. Saplantı derecesindeydi. Ayrılıkları dostluğa dönüştü. Görüşüyorlardı, ama ilişkileri yoktu.

- Teyzem borsada çok yüksek para kaybetti. Amerika'da evi vardı teyzemin. Oradaki evini sattı, sonra buraya geldi. Bana yatarımlarından çok bahsetmezdi. Yaklaşık 10 yıldır İranlı bir işadamıyla imam nikahlı beraberliği vardı. Teyzemin Amerika'daki evini ve mücevherlerini o aldı.

"(PARASI BİTİNCE KAFASINA SIKACAK) DİYE DÜŞÜNÜYORDUM"

- 'Bu kadın çalışmıyor, borsada para kaybetti bu otelde nasıl kalıyor?' diye düşünüyordum. Teyzem lüks yaşamayı severdi. 'Herhalde parasının son kuruşuna kadar otelde kalacak, sonra da kafasına sıkacak' diye düşünüyordum. Devamlı müşterisi olduğu için otelde indirimli kalıyordu.

Haberin Devamı

"TEYZEM GARİP BİR İNSANDI"

- Birkaç kez intiharı denedi. Bir seferinde onu ben kurtardım. Teyzem garip bir insandı. Birkaç ay önce kendi mezarını yaptırdı. Aile kabristanı yaptırdı. Annemle dayımınkini de yaptırdı. Mezarları Tuzla'da. Bir ara ilaç kullanıyordu. Yoğun bir antidepresan değildi ama. Uykusuzluk için kullandığı ilaçlardı.

"DURUMU GERÇEKTEN KÖTÜYDÜ, İÇMEYE BAŞLADI"

- Önceki gün 'Ben yurtdışına çıkacağım. Bodrum'a da gidebilirim' dedi. Çelişkili konuşuyordu. Dün beni aradı, 'Sana vereceklerim var. Onları al annene götür' dedi. Bizi kahvaltıya çağırdı. Bir saat oturup kalkarız diye düşündük, baktık ki teyzemin durumu gerçekten kötü. Oturduk. Sonra teyzem içmeye başladı. 'Bugün çok mutluyum, hayat çok güzel' deyip duruyordu. 'Amerika'ya gideceğim, Miami'ye de gelin' dedi. Birkaç saat oturduk, saat 16.00-17.00 oldu. 'Bana bir şey verecektin anneme götürmem için' dedim, 'onu taksiyle gönderdim' dedi. Telefonu çaldı, bizden uzaklaşarak konuştu. Gitti, geldi. 'Siz burda oturun, rahatınıza bakın. Ben yukarı çıkacağım. Biraz işim var. Bir arkadaşım gelecek, paket bırakacak' dedi. 'Gelmeyeceksen biz gidelim' dedim. 'Yok yok geleceğim' dedi.

Haberin Devamı

"(BU OTELDEN GELİN ÇIKACAĞIM) DİYORDU"

Teyzemi aradım. 'Geliyor musun' dedim. 'Geliyorum, az bir şey kaldı' dedi. 15-20 dk sonra tekrar aradım. 17.45 civarı 'yarım saate oradayım' dedi. 18,15'te tekrar aradım, telefonu kapalı. 18,30 civarı yukarı çıktım. Kapıyı çaldım, açılmadı. Aşağıya indim, otelin telefonundan aradım. Çalıyor çalıyor açan yok. Eşime söyledim, resepsiyona gittik. 'Teyzemin tansiyonu var, biraz da alkol aldı odaya çıkmam lazım. Yardım eder misiniz?' dedim. Görevli 'Anahtar veremem, ben geleyim' dedi. Yukarı çıktık. Yukarıdaki kilit takılı. İçerden kapalı olduğu için açılmıyor. İkinci görevli geldi, kapıyı açtı. Yerde kırmızı gömlekli, kotlu bir erkek yatıyordu. Yüzünü görmedim, ama 'bu Vatan' dedim. Çünkü teyzem Vatan dışında kimseye bunu yapmaz. Bence 'Ben gideceğim, onu da götüreyim' dedi. 'Vatan gelip beni alacak, ben de bu otelden gelin çıkacağım' diyordu. Vatan kapıya yakındı. Kapı açılmayacak gibiydi. Gördük, eşimle birbirimize baktık, 'Vatan bu' dedik. Vatan içeride, teyzem yok. Görevli içeri girdi. 'Teyzem nerede' dedim, 'yok' dediler. Meğerse yatakta yatıyormuş, ama yeğeniyim diye bana söylememiş. Polis geldi, bizi aşağıya indirdiler. Ambulans geldi, olay yeri inceleme geldi. Hla bilmiyorum teyzem öldü mü, yaşıyor mu, kaçtı mı?"

Haberin Devamı