Gazete Vatan Logo

Vatan’a ödül yağdı

TGC 52. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ni açıklayarak 2011’in en iyilerini belirledi

Vatan’a ödül yağdı

Muhabirimiz Kemal Göktaş Siyasal Haber dalında ödüle layık görüldü. VATAN muhabirleri İlker Akgüngör ve Kıvanç El’in haberleri de övgüye değer bulundu. Vatan toplam 3 dalda ödül alarak önemli bir başarıya imza attı.

Kemal Göktaş


Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2000’de Radikal gazetesinde mesleğe başladı. 2001’de Sabah gazetesinde çalıştı. 2002’den bu yana Vatan gazetesinde yargı muhabiri olarak çalışmaktadır. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Bölümü doktora öğrencisi olan Göktaş’ın “Hrant Dink Cinayeti-Medya, Yargı, Devlet” kitabı 2009’da yayımlandı. 2001 yılı Musa Anter Gazetecilik Jüri Özel Ödülü, 2008 yılı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Özgürlüğü Ödülü, 2009 Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü, 2010 Abdi İpekçi Haber Ödülü ve 2011 Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü sahibidir.

İlker Akgüngör

1993’te gazeteciliğe Nokta dergisinde adım atan İlker Akgüngör, sırasıyla Aktüel dergisi, Yeni Binyıl ve Sabah gazetelerinde çalıştı. 2002’den beri Vatan gazetesinin Haber Merkezi’nde görev yapan Akgüngör, Irak, Suriye, Ermenistan, İsrail, Filistin, Mısır, Gürcistan gibi birçok sıcak bölgede görev yaptı. Gazeteci Bilgen Akgüngör’ün eşi, Beril’in babası olan İlker Akgüngör, 2010 ve 2011 Evrensel Aşura Basın Ödülleri’nin de sahibi olmuştu.

Kıvanç El

Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun olduktan sonra Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’ndan burs alarak 2005 yılında Akşam Gazetesi’nde çalışmaya başladı.
2010’da Cumhuriyet’e geçen El, Temmuz 2011’den beri Vatan gazetesinde siyaset muhabiri olarak çalışıyor. Gazetecilik alanında yüksek lisans yapan El, “hafife alınmayacak derecede Beşiktaş” taraftarıdır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 52. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ni açıklayarak 2011’in en iyilerini belirledi.

Vatan duyurdu

Siyasal haber dalında Kemal Göktaş, 9-16 Aralık 2011 tarihlerinde yayınlanan “Karakolda Kadına Dayak” başlıklı haberleriyle ödüle değer bulundu. Göktaş’ın haberi İzmir Karabağlar Polis Merkezi’nde Fevziye Cengiz isimli genç kadının polislerce feci şekilde dövülmesi olayına ilişkin karakol kameralarının kaydettiği görüntüleri ortaya çıkardı. Dayak görüntüleri www.gazetevatan.com adresinde yayınlandı. Karakolda işkence haberi ulusal ve uluslararası medya tarafından da kullanıldı. Ayrıca Göktaş’ın mağdur kadın ile polisler hakkında açılan davalara ilişkin bir dizi skandala ilişkin haberleri de Aralık 2011’de Vatan’da yayımlandı. Bu haberler üzerine sanık polisler açığa alındı ve işkencenin gizlenmesine yönelik fiillerle ilgili idari ve adli soruşturmalar açıldı.

Çevre katliamına son verildi

Vatan Muhabiri İlker Akgüngör ise 18 Kasım 2011’de yayınlanan “Güvercinliğe Yeni Kafes” başlıklı haberiyle Çevre, Eğitim, Sağlık (Toplum Ödülü) dalında övgüye değer görüldü. 2008’de Bodrum Güvercinlik’te otel yapılmak için doldurulan deniz günlerce konuşulmuş Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Doldurulan alan eski haline gelmeden ve yanan bölüm ağaçlandırılmadan izin vermeyeceğim” demişti. Vatan verilen sözlere rağmen 2011’de inşatın tekrar başladığını belgeledi ve gündeme getirdi. Vatan’ın süregelen haberlerinden sonra bakanlık tekrar devreye girdi ve inşaatı durdurdu. İnşaatı yapan firma da doldurulan denizi tekrar eski haline getirdi.

Sansür kabul edildi

Vatan Muhabiri Kıvanç El ise 1 Kasım 2011’de yayınlanan “Tosun Paşa’nın 4 Dakikası Kesildi ” başlıklı haberiyle Kültür, Sanat-Magazin dalında övgüye değer görüldü. Kıvanç El’in TRT’de yayımlanan “Tosun Paşa” filminde 4 dakikalık bölümün sansür edildiğine ilişkin haberi, kanal yöneticileri tarafından yalanlanmaya çalışılmasına rağmen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç imzalı belgeyle doğrulanmasına ilişkin haberi büyük yankı uyandırmıştı.

Gazetecilik dalında Milliyet’ten Uğur Meleke, Ercan Aslan Sibel Kahraman-Gökhan Karakaş, Radikal’den Ahmet Can Şit, İsmail Saymaz, Özgür Mumcu, Hürriyet’ten Fikret Ercan, Latif Demirci, Nurettin Kurt, Zeynep Bilgehan, Mehmet Arslan, Cumhuriyet’ten Ersin Öztekin, DHA’dan Eyüp Kelebek, Zaman’dan Okay Karacan, Yunus Emre Yıldırım, Burhan Solak Habertürk’ten Engin belli-Nihat Uludağ, Birgün’den Sevgi Koçoğlu, Sabah’tan Kutup Dalgakıran-Bülent Ergün-Mehmet Yanardağ çeşitli alanlarda ödüle layık görüldü.

Televizyon ve Radyo dalında Show Tv’den Burak Ersemiz, CNN Türk’ten Cüneyt Özdemir, Mehmet Yaşın, İz Tv’den Nazım Alpman, TV 8’den Tuncay Subaşı ödül aldı. Radyo Haber Program Dalında ise Atilla Güner Radyo Kuzey’de yayınlanan “Akşam Postası” programıyla ödüle değer bulundu. İnternet sitesi dalında BİANET ödüle layık görülürken, Nezih Demirkent Özel Ödülü Dünya Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt’a verildi.

Haberin Devamı