Gazete Vatan Logo

VATAN'a 2 saygın ödül

Ankara Temsilcimiz Bilal Çetin 'Yazılamayan 28 Şubat' yazı dizisiyle TGC'nin Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü'nü aldı, Selahattin Kınalı övgüye değer bulundu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nce düzenlenen 27. Sedat Simavi Ödülleri'ni kazananlar açıklandı, VATAN iki ödüle layık görüldü. "Yazılamayan 28 Şubat: Rejimin Bıçak Sırtı Günleri" adlı dizi yazısıyla VATAN Ankara Temsilcisi Bilal Çetin Gazetecilik Ödülü'nü, "Bizden Saklananlar" yazı dizisiyle Hürriyet'ten Sedat Ergin ile paylaştı. Seçici Kurul bu dalda "Cezası Her Gün 1 Saat Kitap Okumak" haberiyle de eski VATAN çalışanı Selahattin Kınalı'yı "övgüye değer" buldu. Radikal'den Deniz Zeyrek de "İşte En Gizli Yönetmelik" haberiyle övgüye değer bulundu. Spor dalında Bayan Voleybol Milli Takımı ödüle layık görüldü. TGC'den yapılan yazılı açıklamaya göre 9 dalda verilen ödülleri kazananlar şöyle:

• Radyo Ödülü: "Matbuattan Medyaya" programıyla Sibel Nart. "Ay Işığında Agora-Gılgamış Destanı" adlı radyo programıyla Ali Akın Akyol, "Müzik Klasikleri" ile de Özer Yelce "övgüye değer" görüldü.

• Televizyon Ödülü: "Kimlikleriniz Lütfen-İnançlar, Kökenler, Kimlikler" adlı programıyla Alev Çağlayan Altınbüken. "Havada Bulut" ile Tarık Alpagut, "Esir

Şehrin insanları" ile Cafer Özgül, "Habercinin Kamerasından Vurulduğu An" ile de Mesut Gengeç'i "övgüye değer" buldu.

• Edebiyat Ödülü: "Uzak, Hep Uzak" adlı eseriyle Selim ileri.

• Sosyal Bilimler Ödülü: "Türkiye'de Çok Partili Dönemde Çalışma ilişkileri: 1946-1963" adlı eseriyle Prof. Dr. Ahmet Makal.

• Fen Bilimleri Ödülü: "Süperkütleçekimde Uzayımsı Zarların Standart Olmayan Kesişimleri" adlı eseriyle Dr. Nihat Sadık Değer.

• Sağlık Bilimleri Ödülü: "Yutma Fizyolojisi ve Nörojenik Disfaji Fizyopatolojisi Araştırmaları" ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Yutma Araştırma Grubu.

• Görsel Sanatlar Ödülü: "Milli Reasürans Sanat Galerisi Sergisi" ile Nevhiz Tanyeli.

• Spor Ödülü: 'Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası ikincisi" olması nedeniyle Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımı. Bu dalda, 'Avrupa Milletler Kupası 5 bin metre birincisi" olmasından dolayı da milli atlet Elvan Abeylegesse, "övgüye değer" görüldü.

Ödüller, 11 Aralık Perşembe günü saat 19.30'da Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampusu'nda törenle sahiplerine verilecek.

Haberin Devamı