Gazete Vatan Logo

Vasip Şahin Twitter’dan açıkladı! 7 ocak Ankara’da okullar tatil mi?

Ankara'da yoğun kar yağışı yürümeyi zorlaştırırken, trafikte de büyük güçlükler yaşandı. Ankara’yı olumsuz etkileyen kar sebebiyle, ilk ve orta dereceli okullarda eğitimlerine devam eden öğrenciler de okulların tatil olup olmadığını sorgulamaya başladı. Peki, Ankara'da okullar bugün tatil mi?

Vasip Şahin Twitter’dan açıkladı!  7 ocak Ankara’da okullar tatil mi?

Ankara'da dün sabah saatlerinde etkisini göstere kar, araç ve yaya ulaşımını güçleştirdi. Rüzgârın da etkili olduğu Ankara'da görüş mesafesini kısaldı, yoğun kar yağışı, trafik akışının yavaşlamasına neden oldu. Kar yağışı aralıklarla devam edince Ankaralı öğrenciler okulların tatil olmadığını sorgulamaya başladı. İşte Ankara’da kar tatili hakkında merak edilenler…

ANKARA’DA OKULLAR TATİL Mİ OLACAK? ANKARA VALİSİ AÇIKLADI!

Ankara Valisi Şahin, kent genelinde etkili olan kar yağış dolayısıyla eğitime ara verilmeyeceğini bildirdi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Meteorolojiden alınan son tahmin ve değerlendirmelere göre, Ankara genelinde devam eden kar yağışı karla karışık yağmura dönüştüğü ve buzlanma beklenmediği için ilimizde eğitime ara verilmesi düşünülmemektedir." ifadelerini kullandı.

ANKARA HAVA DURUMU (7 OCAK SALI)

Ankara genelinin çok bulutlu, iç kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, kıyı kesimlerinin ise yağmurlu geçeceği tahmin edilmektedir.

Haberin Devamı

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın doğu ve güneydoğulu yönlerden hafif ve orta kuvvette, Ankara'nın güney ve doğu çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi tahmin ediliyor.