Gazete Vatan Logo

Varsın kârımızdan gitsin

Ali Ağaoğlu, darbe girişiminden sonra ekonomide çarklarının dönmesi için iş dünyasının fedakarlık yapmaya hazır olduğunu söyledi. Ali Ağaoğlu, “Gerekirse kârlardan fedakarlık yapacağız” dedi.

Varsın kârımızdan gitsin

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından iş dünyasına büyük görev düştüğünü belirterek, “Dönem kazanma değil, ekonomiyi döndürme dönemi. Ekonominin çarklarının dönmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Gerekirse kârlardan fedakarlık yapacağız” dedi.

Kendisinin de göz altına alındığı 17-25 Aralık sürecinde paralel yapının amacına ulaşamadığını belirten Ağaoğlu, ondan sonra bu yapının Türkiye ekonomisini bozmaya çalıştığını anlattı.

Engeller kalkıyor

Darbe girişiminin ardından yaşanan sürecin en iyi şekilde atlatılması için iş dünyasının her şeyi devletten beklememesi gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, “Şimdi paralel yapının ortadan kaldırılmaya başlanmasıyla ekonominin önünden engeller kalkıyor, kalkacak. Biz şimdiye kadar 1 çalışıyorsak, şimdi 3 çalışacağız ve daha iyisini yapacağız” diye konuştu.

Ağaoğlu, bu kapsamda yeni kampanyaya hemen başlayacaklarını ve her bütçeye uygun ödeme seçenekleriyle sektör için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Ağaoğlu, Emlak Konut GYO’nun ciddi bir hazırlık içinde olduğunu, sektörü hareketlendirmek için ciddi fedakarlıklar yapacağını ifade etti.

Haberin Devamı

25 milyon TL’lik satış

ALİ Ağaoğlu, önceki gün 25 milyon liralık konut satış yaptıklarını belirterek, “Körfez’den bir yatırımcı Maslak 1453 projesinden komple bir kat aldı. Satışın yarısını yerli yarısını yabancı yatırımcıya yaptık” dedi. Ağaoğlu, darbe girişiminin olduğu gün Körfez ülkelerinden tanıdığı tüm yatırımcıları tek tek aradığını, hepsinin “Biz Türkiye’ye güveniyoruz, yatırımlara devam edeceğiz” dediğini anlattı. Ağaoğlu, ayrıca projelerine 300 milyon dolarlık yatırım yapan Suudi bir yatırımcının kendisini arayarak, ‘Ne ihtiyacın varsa hemen göndereyim’ dediğini de sözlerine ekledi.

Beni delirtenler görevden alındı!

ALİ Ağaoğlu, İstanbul Bakırköy’deki projesinin iki kez mühürlenmesinin hukuki bir karar değil FETÖ’nün ‘intikamı’ olduğunu söyledi. 2013’te ‘Beni delirttiler’ diyerek satışa çıkardığı Bakırköy 46 projesi 17-25 Aralık sürecinde mühürlenen Ağaoğlu, projeyi bu yıl yeniden Central Park adıyla satışa sunmuş ancak proje yeniden mühürlenmişti.

Haberin Devamı

FETÖ’ye 17-25 Aralık sürecinde en büyük zararı eski savcı Zekeriya Öz’e ilişkin Dubai belgelerini açıklayarak verdiğini anlatan Ağaoğlu, “Bu yüzden ofisime gelip, ‘Bu senin yanına kalmaz’ dediler. Tehdit ettiler” dedi. Bundan sonra her gittiği yerde önünün tıkandığını savunan Ağaoğlu, şunları söyledi: “Bize iş yaptırmadılar. Mesela Yeniköy projemiz. Anıtlar Kurulu’ndan olur alalı 7 yıl oldu ancak hâlâ ruhsat alamadık, bir imza bekliyor. Bakırköy projesinde hukuksuz iptal kararını veren hakimlerin hepsi şu anda tutuklandı veya görevden alındı.”

Bu iki projenin dışında Bağcılar ve Çekmeköy projelerinde de sıkıntı yaşadıklarını anlatan Ağaoğlu, en az 3 milyar dolarlık yatırımının önünün kesildiğini ancak şimdi bu yatırımlara hızla başlayacağını vurguladı. Ağaoğlu, enerji yatırımlarına da devam ettiğini söyledi.