Gazete Vatan Logo

Van'ın çilesi bitmiyor

Depremzede Vanlılar, yaşadıkları konteyner kentte bu kez de fırtına mağduru oldu. 4 ev yıkıldı!

VAN’ın Bakraçlı Köyü’nde dün gece çıkan fırtına, 4 ailenin oturduğu 4 mevlana evinin yıkılmasına ve elektrik direklerinin devrilmesine neden oldu. Mevlana evlerinde kalanlar yara almadan kurtulurken, fırtınanın gece etkisini artırması üzerine konteynerler boşaltıldı, buradakiler geceyi köydeki hasarlı evlerinde geçirdi.

Van’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bakraçlı Köyü’nde dün gece aniden çıkan fırtına köylüleri zor durumda bıraktı. Köy çıkışında bir tepeye kurulan konteyner kentte bulunan 4 mevlana evi çıkan fırtınada devrilirken, elektrik direklerinin de yıkılmasına neden oldu. Elektriklerin kesik olduğu Bakraçlı konteyner kentinde oturanlar, konteynerlerin aşırı sallanması üzerine korkuya kapılarak geceyi depremde hasar gören evlerinde geçirdi. Köylüler, konteyner kentin, köy çıkışındaki bir tepeye kurulmasını da eleştirdi.

4 KONTEYNER EV YIKILDI

Fırtınadan dolayı çok korktuklarını ve bu nedenle konteyner kenti boşalttıklarını anlatan aileler, "Fırtınada konteynerler yerinden oynadı. Hiç bu kadar etkili bir rüzgar görmemiştik. Çok korktuk. Konteyner kentte bulunan 4 mevlana evi yıkıldı. Bunun üzerine tüm konteynerleri boşaltarak köydeki hasarlı evlerimize girdik. Dün geceden bu yana köy ve konteyner kentte elektrik yok. Yetkililerin bize yardım etmesini bekleyoruz" dedi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli rüzgarın mevsimsel olduğunu, ani geliştiği için de ölçüm yapamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı