Gazete Vatan Logo

Van'dan Soma'ya yardım

Van'da valilik, ticaret ve sanayi odası ile müftülüğün öncülüğünde, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılar için yardım kampanyası başlatıldı.

Vali Aydın Nezih Doğan, Valilik Toplantı Salonu'ndaki basın toplantısında başlatılan kampanya hakkında bilgi verdi.

Soma'da 284 kişinin ölümüne neden olan facianın ülkenin her tarafında ciddi üzüntü yarattığını belirten Vali Doğan, "Yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından Türkiye'nin her yerinden insanlar sıkıntıları azaltmak adına Vanlının yanında yer almaya gayret etti. Bugün de Vanlıların başkalarının yanında yer almasına ihtiyaç duyulan gündür" dedi.

Doğan, ülkenin her tarafından Soma için yardımlaşma haberleri duyduklarını, Van'da da bu hassasiyeti göstererek yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Van'ın yaşadığı depremlerden dolayı büyük acılar yaşadığını ve Vanlıların bu nedenle Somalı vatandaşların hissiyatını çok iyi anladığını dile getiren Doğan, şöyle konuştu:

"Van, geçmişte yaşadığı acılardan, Somalıların ne hissettiğini iyi bilmektedir. Arkadaşlarımızla değerlendirme yaptık ve gördük ki herkes böyle bir organizasyonu beklemekte. Biz de bunu başlatıyoruz. Sonuçta elimizdeki maddi imkanların bir bölümünü Somalılarla paylaşıyoruz ama tüm yüreğimizle oradayız. 30 Mayıs Cuma gününe kadar kampanyayı tamamlayacağız. 1 Haziran'da ne kadar yardım toplandığını anons ederek Soma'ya giderek yardımı teslim edeceğiz."

Van TSO ve müftülüğün işbirliğinde bir yardım komitesi oluşturduklarını, bütün kamu ve özel sektör çalışanlarının, esnafların bu konuda Soma halkının yanında olacağına inandığını anlatan Doğan, yardımlaşmayı sosyal sorumluluk olarak algıladıklarını ve maden işçilerinin yanında olduklarını göstermek istediklerini dile getirdi.

"Vanlıların vefa borcu var"

Yaşanan depremlerin ardından Türkiye'nin çok büyük bir yardımlaşma örneği göstererek Vanlıların yanında olduğunu vurgulayan Van TSO Başkanı Necdet Takva ise Van'ın vefa borcunun olduğunu ifade etti.

Van depreminde nüfusun 1 milyon değil, 76 milyon olduğunu hissettiklerini belirten Takva, "Van iş dünyası olarak bu kampanyanın en etkili şekilde sonuçlanmasını sağlamak, oradaki insanların ailelerine katkı sunmak amacıyla elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Toplantıya katılan İl Müftüsü Nimetullah Arvas da depremde Van'a yapılan yardımları anımsatarak, bugün de Soma'da bir facianın yaşandığını ve tüm Türkiye'nin yekvücut olarak yardımlaştığını anlattı.

Musibetlerden ders çıkararak sabırlı olunması gerektiğini kaydeden Arvas, il genelinde hatim kampanyası başlattıklarını ve Miraç Kandili'nde şehitlerin ruhlarını şad etmek amacıyla okunan hatimlerin duasını yapacaklarını dile getirdi.

Vali Doğan, kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşların, T.C. Ziraat Bankası Beşyol Van Şubesi'nde açılan TR80 0001 0021 6235 9520 2550 08 IBAN numaralı "Van Valiliği Soma Yardım" hesabını kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı