Gazete Vatan Logo

Van'daki çığ faciasından acı haberler peş peşe geldi...

Van'da çığ felaketinin yaşandığı bölgede sabah saatlerinde jandarma ve AFAD tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e yükseldi.

Van'daki çığ faciasından acı haberler peş peşe geldi...

Van'da önceki gün bir minibüsün üzerine çığ düşmüş, 5 kişi yaşamını yitirmişti. Kar altında kalanları aramak için bölgeye giden kurtarma ekibinin üzerine de çığ düşmesiyle 36 kişi daha hayatını kaybetti. AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van'da meydana gelen iki çığ faciasında 84 kişinin de yaralandığını açıkladı.

AFAD, Van-Bahçesaray karayolunun Karabet geçidi mevkiinde 4 ve 5 Şubat tarihlerinde meydana gelen çığ facialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi'nden alınan bilgilere göre, toplam 41 kişinin hayatını kaybettiği, 84 kişinin ise yaralandığı belirtilerek, çığ altında kalan AFAD Van İl Müdürü ile Birlik Müdürünün hastanedeki tedavilerinin sürdüğü bildirildi.Bölgede, olası çığlara karşı önlem olarak yapay patlatma çalışmaları yapıldığı kaydedilerek, "Alanda, çevre illerden 85 AFAD Arama Kurtarma Uzmanı ve Ankara'dan askeri uçakla gelen 75 kişilik Jandarma Arama Kurtarma ile 10 kişilik AFAD ekipleri çalışıyor. Bölgede toplamda 180 personel, 23 araç ve 1 Mobil Koordinasyon Merkezi görev yapıyor. Haberleşmenin aksamaması için alanda iki mobil baz istasyonu kuruldu. 2 mobil baz istasyonu daha bölgeye sevk edildi. Türk Kızılay, 700 kişilik kumanya dağıtımı yaptı. Alanda, AFAD Van haricinde çevredeki 7 ilden AFAD ekipleri görev yapıyor."Açıklamada ayrıca, AFAD'ın İzmir, Bursa ve Samsun arama kurtarma birliklerinin olası bir ihtiyaca karşı tedbiren teyakkuz durumuna geçirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Van'da yaşanan çığ felaketinde şehit düşen askerler ve güvenlik korucuları ile Hakkari'de el bombasının patlaması sonucu şehit düşen asker için Van Jandarma Filo Komutanlığında tören düzenlendi.
Dün Van'da yaşanan çığ felaketinde 11 asker ile 7 güvenlik korucusu şehit düşerken, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ise el bombasının patlaması sonucu Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik şehit düşmüştü. Van'daki olayda şehit olan askerler ve korucular için bugün Van Jandarma Filo Komutanlığında tören düzenleniyor. Şehitlerin naaşları hastane morgundan alınarak konvoy eşliğinde törenin yapılacağı filo komutanlığına getirildi.
Şehitler Uzman Çavuş Özgür Işık (Düzce Merkez), Uzman Çavuş Özen Akçam (Artvin, Ardanuç), Uzman Çavuş Ramazan Süslü (Aksaray, Sultanhanı), Uzman Çavuş Ufuk Deniz (Kastamonu, Tosya), Jandarma Astsubay Çavuş Fatih Karagöz (Kocaeli, Kartepe), Uzman Onbaşı Osman Karaca (Tokat, Almus), Uzman Onbaşı Cihat Erat (Erzurum, İspir), Uzman Çavuş Muammer Keskin (Aydın, Çine), Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı (Kars, Arçapayı), Uzman Çavuş Mesut Deniz (Kahramanmaraş, Türkoğlu), Uzman Onbaşı Tarkan Karaca (Eskişehir, Sivrihisar), Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik (Kayseri, Develi), Van'ın Çatak ilçesinden güvenlik korucuları Hekim Kazgan, Nimet İnçamur, Abdulselam Mantaş, Tahsin Karan, Bayram Bulcar, Metinb Mantaş ve Mehmet Esen için Van Jandarma Filo Komutanlığında tören düzenleniyor. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.
3 AYLIK KIZI VARDI
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Muammer Keskin’in (29) acı haberi memleketi Aydın’a ulaştı. Zeynep Keskin ile evli olan şehidin 3 aylık bir kızı olduğu öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Süslü’nün (23) Aksaraydaki ailesine şehadet haberi verildi. Yaklaşık 5 aydır uzman çavuş olduğu öğrenilen Süslü’nün eşi Sürreyya süslü ve 8 aylık kızı Miray’ın Van’da olduğu öğrenildi. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Tarkan Karaca’nın (24) acı haberi Eskişehir’deki ailesine verildi. Henüz 3 aylık asker olan oğlunun şehit olduğunu duyan Nurhan Karaca, “Oğlum” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Karaca’nın İzmir’de aldığı eğitim sonrası üç ay önce ilk görev yeri olarak Van’a gittiği öğrenildi.
Şehit Uzman Çavuş Özen Akçam’ın (26) Artvin’de yaşayan ailesi oğullarının şehadet haberi ile sarsıldı. Akçam’ın geçen yıl Van’da göreve başladığı öğrenildi.
2 AYLIK NİŞANLIYDI
Şehit Uzman Çavuş Oğuzhan Ulaş Avcı’nın (28) Kars’taki ailesine acı haber ulaştı. Asim Avcı ve Bahar Avcı’nın 5 çocuğundan en küçüğü olan Oğuzhan Ulaş Avcı’nın 2 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı