Gazete Vatan Logo

Van’da çatışma:1 terörist öldürüldü

VAN’ın ipekyolu ilçesi Hacıbekir mahallesinde bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 1 PKK’lı öldürüldü, evde bulunan 5 kişi gözaltına alındı.

Van’da çatışma:1 terörist öldürüldü

Bir ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri özel harekat polislerinin desteğiyle İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesinde operasyon başlattı. Saat 19.45 Lalepaşa 16. Sokaktaki bir evde teröristlerin bulunduğu tesbit edildi. Teslim olmaları istenen evden ateş açması üzerine çatışma çıktı. Yaşanan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirilirken, evde bulunan 5 kişi gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 1 Kaleşnikof tüfek, el bombası ve mühimmat ele geçirildi.

VAN BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ
İpekyolu ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK mensubunun, örgütün sözde Van bölge sorumlularından olduğu bildirildi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince Hacıbekir Mahallesi Lalepaşa Sokak'ta teröristlerin bir evde eylem hazırlığı yaptığı bilgisi üzerine başlatılan operasyonda etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK mensubunun "Ciğer" kod adlı Mahmut Çar olduğu belirlendi.
Geçen yıl örgütün Kelereş kampı sorumlusu olan Çar'ın kısa süre önce sözde Van bölge sorumluluğuna getirildiği bildirildi.
Örgütün bölge sorumlularından olan terör örgütü mensubu Çar'ın üzerinde M-16 piyade tüfeği, 4 dolu şarjör ve 2 el bombası ele geçirildi.
Operasyonda ayrıca gözaltına alınan 5 kişinin örgütün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı