Gazete Vatan Logo

Van’da bir patlama daha!

Van'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesinin ardından bir acı haber daha geldi.

Van’da bir patlama daha!

Son dakika haberi: Van’n Edremit İlçesi’nde 1 askerin şehit olduğu, 2 asker ve 1 polisin yaralandığı Hacıbekir Mahallesi Bayırlı Sokak’ta saat 15.10 sıralarında bir patlama daha meydana geldi. Patlamada, kimliği henüz belirlenemeyen 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. Yaralı hastanede tedavi altına alındı.

Bölgede operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinin giriş ve çıkışları da kontrollü bir şekilde sağladığı belirtildi.

Bölgede PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon sürüyor.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Van’ın Hacıbekir Mahallesi’ndeki PKK’lı teröristlere müdahale eden zırhlı aracın geçişi sırasında daha önce yola döşenen el yapımı patlayıcının inflak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit düşen askerin Piyade Onbaşı Ömer Öner olduğu belirlendi.

ŞEHİT DUALARLA MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Van’ın Hacıbekir Mahallesi’ndeki PKK’lı teröristlere müdahele eden zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının inflak ettirilmesi sonucu şehit olan piyade onbaşı Ömer Öner için, Van’daki Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda tören düzenledi. Törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van İl Jandarma Komutanı Albay Yücel Uğur, kurum amirleri ve askerler katıldı. İl Müftüsü Nimetullah Arvas’ın okuduğu duanın ardından şehit Onbaşı Ömer Öner’in Türk Bayrağına sarılı tabutu bir süre tören mangasının omuzlarında taşınarak memleketi İstanbul’a gönderilmek üzere uçağa bırakıldı.

Haberin Devamı

TSK: "Van'da bir asker şehit oldu"
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Van'da emniyet güçleri tarafından yürütülen bir operasyon sırasında bir zırhlı araca bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından roketatar ile düzenlenen saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 2 askerin ve 2 polisin de yaralandığını açıkladı.
TSK'dan yapılan açıklamada, "26 Temmuz 2016 Salı günü Van il merkezinde emniyet güçleri (PÖH) tarafından yürütülen operasyona takviye maksadıyla görevlendirilen bir zırhlı askeri araca, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ve iki kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir" ifadesini kullandı.
Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.
Van Valiliği’nden ‘çatışma’ açıklaması
Van Valiliği, İpekyolu ilçesinde yaşanan ve bir askerin şehit düştüğü çatışmayla ilgili bir açıklama yayınladı.
Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl genelinde güvenlik güçlerimizin bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonları sürerken, 26 Temmuz 2016 günü saat 12.30 sıralarında İpekyolu ilçemiz Hacıbekir Mahallesi’ndeki Bayırlı, Cihan, Hisar ve Esentepe sokaklar üzerinde yüzlerini bez parçasıyla kapatan şahıslar tarafından barikat kurulmak suretiyle yollar kapatılmak istenmiş, sayılan sokaklarda ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan şahıslar tarafından güvenlik güçlerimize yönelik silahlı saldırılarda bulunulmuştur. Bu olaylar üzerine, İl Emniyet Müdürlüğümüz bünyesindeki zırhlı araçlara takviye amaçlı olarak gelen 6. Hudut Alay Komutanlığı’nda görevli Kobra tipi araçla birlikte bölücü örgüt mensuplarına müdahale edilmiştir. Güvenlik güçlerimizin ortaklaşa müdahalesi sonrasında barikatlar kaldırılıp yollar trafiğe açıldığı sırada, Bayırlı 1. Sokak üzerinde bulunan askeri Kobra tipi araca zırh delici silahla saldırıda bulunulmuş, saldırıda 1 askeri personelimiz şehit olmuş, 2 askeri personelimiz ise yaralanmıştır. Saldırıyı gerçekleştirilen şahıs ya da şahısların yakalanması için başlatılan operasyon sürdürülmektedir” denildi.
ŞEHİT ASTSUBAY TÖRENLE UĞURLANDI
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde yapımı süren Silvan Barajı’na PKK’lıların düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Metin Uysal için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde uğurlama töreni düzenlendi.
Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7’inci Kolordu Komutan Vekili ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, kamu müdürleri ile polis ve askerler de katıldı. Şehit Astsubay Metin Uysal’ın cenazesinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başlayan törende şehidin özgeçmişi okundu. Şehit Uysal’ın mart ayında Diyarbakır’a tayin olduğu belirtildi. Şehit Uysal, okunan duaların ardından toprağa verilmek üzere memleketi Düzce’ye gönderildi.

Haberin Devamı