Gazete Vatan Logo

Van'da ‘Kürtçe Okuyalım’ günleri

VAN'da, Belediye, Kurdi- Der ve Eğitim- Sen şubeleri ile Lis Yayınevi tarafından düzenlenen ‘Kürtçe Okuyalım’ etkinliği başladı. 3 gün sürecek programın ilk gününde konuşmacılar Kürtçe olarak sunum yaparken, çocuklar da Kürtçe şiir ve masal okudu.

Van Belediyesi'nin, Kürtçe okuma ile Kürt toplumunda Kürt Dili üzerinden bir bilinç oluşmasına katkı sunmak amacıyla düzenlediği ‘Kürtçe Okuma’ günleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) toplantı salonunda başladı. Düzenlenen programa, BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP'li ilçe belediye başkanları, Eğitim- Sen Van Şubesi Başkanı Lezgin Botan, Kurdi-Der Van Şube Başkanı Garip Yaviç ve Lis Yayınevi temsilcisi Lal Laleş ve yaklaşık 700 kişi katıldı. Açılış konuşmalarını yapan konuşmacılar Kürtçe sunum yaptı. İlköğretim öğrencileri de Kürtçe şiirler okuyup, masallar anlattı.

Ahmet-i Hani’nin bahçesinden ‘Vanlı çocukların sesi’, ‘Dicle Nehri’nden Süphan Dağı’na bir avuç su’ adıyla düzenlenen şiir dinletisinin ardından davetlilere kokteyl verildi. 3 gün sürecek olan etkinlik kapsamında Kürtçe panel ve dinleti sunulacağı gibi açılan standlarda ayrıca Kürtçe çevrili roman, hikaye ve şiir kitapları satışı da yapılacak.

Haberin Devamı