Gazete Vatan Logo

Van büyükşehir belediye başkan adayları

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Van ili AK Parti, CHP,BDP ve MHP adayı olan; Bekir Kaya, Mehmet Kurukcu,Mustafa Alkoç, Osman Nuri Gülaçar kimdir? İşte Van büyükşehir belediye başkan adayları,

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesi partilerin adayları netleşti.

İşte partilerin Van adayları ve özgeçmişleri:

BDP Van Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya

1977 yılında Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Iğdır ve Ağrı illerinde tamamladı. 1994 Yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesine kayıt oldu. 1999 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2001 yılında Van İline yerleşerek, Van Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaya başladı. Van ilinde Van Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

MHP Van Belediye Başkan Adayı Mustafa Alkoç

AK PARTİ Van Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar

1965 yılında Van’da doğdu. İlk ve ortaöğretimini aynı ilde bitirdi. İmam-hatip lisesinden mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu.Yabancı dil olarak Arapça bilmektedir. Bölge’de Kanaat Önderi olarak tanınan Osman Nuri Gülaçar, 28 yıl imam-hatip olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösterdi. Ensar Vakfı Van Şube Başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

CHP Van Belediye Başkan Adayı Mehmet Kurukcu

1978 yılında Van'ın Erçek beldesinde dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Erçek'te, Lise eğitimini Van Atatürk Lisesinde, Üniversite eğitimini ise Anadolu Üniversitesi Büro yönetimi bölümünde tamamladı.

Uzun yıllar ticaretle uğraştı. Ticari faaliyetlerini halen bile devam ettirmektedir.

Siyasi yaşamına 2003 yılında SHP'de Erçek Belde başkanı olarak başlayan Kurukcu 2011 yılında CHP il başkan yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. İl Başkan yardımcılığı görevini halen sürdürmekte olan Kurukcu 2011 yılında Yenivan Gazetesi'nin düzenlediği ödül töreninde yılın en genç ve en başarılı siyasetçi ödülünü almıştı.

Anket

Van'da seçimleri sizce kim kazanır?

Osman Nuri Gülaçar (AK Parti)
Mehmet Kurukcu (CHP)
Mustafa Alkıç (MHP)
Bekir Kaya (BDP)
Diğer






Haberin Devamı