Gazete Vatan Logo

Valiye ‘Meltem hanımın yanına yaklaşamazsın’ kararı

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında Meltem Özkalfa’nın evinin ve işyerinin yakınından 6 ay süreyle geçmeme kararı verildi.

Valiye ‘Meltem hanımın yanına yaklaşamazsın’ kararı

Mudanya Belediyesi özel kaleminde çalışırken bir süre önce emekli olan Meltem Özkalfa, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi hakkında, ilçede kaymakamlık yaptığı dönemde aralarında yaşanan husumet nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Olayın ortaya çıkmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı soruşturma devam ederken Meltem Özkalfa, geçen 28 Mart tarihinde koruma talebinde bulundu. Mudanya 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesi 29 Mart tarihinde Özkalfa için ‘Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi’ne ilişkin kanun kapsamında 6 ay süreyle koruma kararı verdi. Buna göre Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 6 ay boyunca Meltem Özkalfa’yı iletişim araçlarıyla rahatsız etmeyecek, evinin ve işyerinin yakınından geçemeyecek.

‘Ayakkabısını öptürdü’

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin, Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde, 9 ay önce, Meltem Özkalfa’yı beraberindeki 4 kişi ile kaçırıp ormanlık alanda dövdüğü ve ayakkabılarının altını öptürdüğü iddiasıyla ilgili İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatmıştı. “Neden olaydan 9 ay sonra ortaya çıktı?” diye soran Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’ye, darp edildiğini iddia eden Meltem Özkalfa yanıt verdi.

Haberin Devamı

Meltem Özkalfa, “Ben 9 ay beklemedim, bekletildim. İçişleri Bakanlığı’na ve Teftiş Kurulu’na gittim, 1 ay süre verildi. Bu 1 ay süreden sonra bu kadar zaman geçti. 4 kişinin ifadeleri savcılığın talimatıyla daha yeni alınmış. Kendisinin ve ailesinin zarar görmesini istemedim. Bugüne kadar sustum, artık konuşacağım. İlişkimiz vardı” demişti. Meltem Özkalfa’nın açıklama yaptığı gün Vali Çiftçi de basın toplantısı düzenleyip ve darp iddialarını yalanlayarak, “Benden istediği yardımı bulamayınca telefonla tehdit ve taciz etmiştir” dedi.