Gazete Vatan Logo

Valinin gözyaşları

Atama duygusal anlara sahne oldu, ataması yapılan valiler gözyaşları ile veda ettiler

Tokat Valiliği’ne atanan Mustafa Taşkesen Tunceli’ye, Kayseri Valisi olarak görevlendirilen Şerif Yılmaz da Tokat’a gözyaşlarıyla veda etti.

Vali Taşkesen, Tunceli’den ayrılmadan önce Valilik makamında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vedalaşma programında duygulu anlar yaşayan Taşkesen, sözlerine ağlayarak başladı.

Kente geldiği zaman herkeste olduğu gibi ön yargılı olduğunu belirten Taşkesen, ”Ön yargıları yendik de duygusallığı yenemedik” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin ”Hüseyin Aygün de serbest kaldı. Efendim Aygün serbest kalmasaydı nasıl bir duygu taşıyacaktınız?” sorusu üzerine Taşkesen, milletvekili Aygün’ün serbest bırakılmasına veya bir netice alınmasına kadar kentte kalmak üzere plan yaptığını, ancak Aygün’ün dönmesi üzerine kendisinin de ayrılmak durumunda kaldığını anlattı.

"Bütün güzelliklerin üzerine örtülmüş terör şalını kaldırmaya çalıştık”


Tunceli’den ayrılma tarihini, Aygün kaçırılınca ertelediğini ifade eden Taşkesen, ”İnşallah bu bir kırılma noktası olur. Görevim süresince ’Türkiye’de güzel şeyler olacak’ demiştim ama yeterli değil. İnşallah milletvekilimizin kaçırılması da iyi şeylere, daha güzel günlere Tunceli açısından ve Türkiye açısından” dedi.

Tunceli’ye ön yargılı bakan vatandaşlara bir sözünün olup olmadığının sorulması üzerine Taşkesen, şunları söyledi: ”Genelde alevi yurttaşlarımıza özelde de Tuncelili hemşehrilerimize haddinden fazla bir ön yargı var. Ben üç senedir bunu söylüyorum. Bundan sonra da her platformda söylemeye de devam edeceğim. Tunceli her ne kadar son 30-40 yıldır terörle anılsa da biz üç sene boyunca bütün güzelliklerin üzerine örtülmüş terör şalını kaldırmaya çalıştık ve Tunceli’nin doğru tanıtılması için çeşitli çalışmalar yaptık.” Kendisi dahil kente yolu düşen insanların hepsinin ortak tepkisinin "Biz Tunceli’yi böyle bilmiyorduk’ olduğunu vurgulayan Taşkesen, kendilerinin de bilmeyenler için Tunceli’yi doğru anlatmaya çalıştıklarını belirterek, kendilerinden sonra gelenlerin de bunu devam ettireceğinin altını çizdi.

Taşkesen, "Bizim artık birimize tahammül etmeye değil birbirimizi sevemeye ihtiyacımız var. Sevgiyle birbirimizin yüzüne bakmaya ihtiyacımız var. Geçmişin acılarından kin ve nefret devşirmek, binlerce yıldır değişik medeniyetlerle yoğrulmuş bu Anadolu topraklarının ruhuna aykırıdır" diye konuştu.

Tunceli’de 3. çocuğunun dünyaya geldiğini ve oğluna kentte sıkça kullanılan ”Düzgün” adını verdiğini gazetecilerle paylaşan Taşkesen, konuşmasının ardından Valilik personeli ve gazetecilerle vedalaştı.

Vali Yılmaz, gözyaşlarıyla Tokat’tan ayrıldı

Valiler kararnamesiyle Kayseri Valiliği’ne atanan Şerif Yılmaz da Tokat’tan gözyaşlarıyla ayrıldı.

Vali Yılmaz, Valilik makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Tokat’ta yaklaşık 3 yıldır görev yaptığını hatırlatarak, 3 yıl boyunca şerefle, onurla hizmet ettiğini belirtti.

Tokat’taki görev süresinin bugün sona erdiğini ifade eden Yılmaz, ”Valilik yaptığım sürede bana destek veren, benimle beraber omuz omuza hizmet eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm Tokatlılara beni kendilerinden birisi olarak gördükleri ve sahiplendikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kendisini uğurlamaya gelenlerle tek tek tokalaşarak vedalaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra Yılmaz ve ailesi Tokat’tan ayrıldı.

Yılmaz’ı, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, kaymakamlar, daire müdürleri, valilik personeli ve vatandaşlar uğurladı.(Milliyet)

Haberin Devamı