Gazete Vatan Logo

Valinin ayakkabısı çamurlanmasın diye özel önlem

ARDAHAN’ın Posof İlçesinde yapımı devam eden okul ve yurt inşaatlarında incelemelerde bulunan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, inşaatlardaki eksiklikleri görünce "Böyle isçilik olur mu? Nerede müteahhit?" dedi. Vali Deniz’in incelemesi sırasında ’ayakkabıları çamurlanmasın’ diye yerlere tahta serildi.

Posof’a dün gelen Vali Ahmet Deniz, Hükümet Konağı önünde Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu, Belediye Başkanı AK Partili Cahit Ulgar, kurum müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu ile bir süre görüşen Vali Deniz, daha sonra Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin ile birlikte İlçe Cumhuriyet Savcılığını ziyaret ederek, görev yapan hakim ve savcılarla görüştü.

Ziyaretlerin ardından Posof Çok Programlı Anadolu Lisesine geçen Vali Deniz, dersliklerde öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerden fazla ders çalışmalarını ve başarılı olmalarını isteyen Vali Deniz, karma öğrenci yurdunda öğrencilerle birlikte yemek yedi. Vali Deniz, inşaat çalışmaları devam eden İmam Hatip Lisesi ve pansiyonunda denetlemelerde bulundu.

Haberin Devamı

"BÖYLE İŞÇİLİK OLUR MU PIRIL PIRIL OLMALI"

Yüzde 90’ı tamamlanan inşattaki eksiklikleri gören Vali Deniz, "Böyle işçilik olur mu? Yeni bina pırıl pırıl olmalı. Denetlemesini yapan arkadaşlar. Bizler sizlere güvenerek işleri teslim almak için imza atıyoruz. Böyle olmaz. Eksikliklerini gidermeden bu binalar teslim alınmayacak. Böyle bir şey olmaz. Nerede müteahhit? Allah aşkına böyle olur mu? Tekrar geleceğim. Eksiklikleri tamamlamadan binayı teslim almayacağız. Yapmayın, böyle işçilik olmaz" diye konuştu.

Okul içindeki denetimden sonra dışarı çıkan Vali Deniz, çamurlu yerlere tahta serildi. Bunun ardından Vali Deniz de tahtalar üzerine basarak denetimlerini sürdürdü. Vali Deniz, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Amirliği ve Sağlık Ocağını da gezdikten sonra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilen hibe desteklemeleri sonucu kurulan konaklama oteli inşaatında da incelemelerde bulundu. Vali Deniz, bir kahvede vatandaşlarla bir süre sohbet etti, yoldan geçen üç çocuğu yanına çağırarak "Çocuklar hanginizin sesi güzel? Bir türkü patlatın da moralimiz düzelsin" dedi.

Haberin Devamı