Gazete Vatan Logo

Valilik'ten flaş açıklama! Kesinlikle izin yok

SİİRT Valiliği, yarın kentte Kobani’de yaşanan olayları protesto etmek için yapılacağı belirtilen eylemlere kesinlikle izin verilmeyeceğini, aksi hareket edenlere müdahale edileceğini duyurdu.

HDP ve DBP, IŞİD’in saldırdığı Kobani’ye destek vermek için ’İnsanlık için, Kobani için 1 Kasım’da sokağa’ adı altında düzenlenecek küresel eylem için yaptığı açıklamada, eyleme destek verilmesin istedi. Ortak yapılan açıklamada, "Halkımızı, dünyanın her yerindeki insanlarla birlikte, Kobani ile dayanışmak için 1 Kasım’da sokağa çıkmaya ve demokratik eylemliliği yükseltmeye çağırıyoruz. IŞİD karşıtı küresel eylemi destekleyelim. Kobani için, insanlık için 1 Kasım’da sokağa çıkalım" denildi.

Siirt Valiliği’ konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada kentte yapılacak eylemlere izin verilmeyeceğini duyurdu. Açıklamada, "Basın yayın organlarında Kobani’de (Aynal-Arap) yaşanan olayları protesto etmek amacıyla 1 Kasım 2014 günü sokak eylemleri düzenleneceğine ilişkin çağrılar yapılmaktadır. İlimizde izinsiz ve kamu düzenini bozucu hiçbir gösteri, yürüyüş, toplantı vb. etkinliklere kesinlikle müsade edilmeyecektir. Aksine davrananlar hakkında tereddüt etmeksizin, hukuk ve kanunlar çerçevesinde her türlü müdahale, adli ve mali işlemler derhal yapılacak ve hiçbir istismara müsamaha gösterilmeyecektir" denildi.

Haberin Devamı

Siirt’te 6- 7 Ekim günlerinde düzenlenen IŞİD’i protesto gösterileri sırasında 6 kişi yaşamını yitirmişti