Gazete Vatan Logo

Valilik'te 1 Mayıs hazırlığı

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin, "Taksim’le ilgili talepleri değerlendireceğiz. Daha önceki yıllardaki kabusların yaşanmamasını istiyoruz" dedi.

Türk Polis Teşkilatının 165. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı’nda düzenlenen resmi geçit törenini izleyen Vali Güler, törenin ardından gazetecilerin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarıyla ilgili soruları üzerine şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz 1 Mayıs, Emek ve Dayanışma Günü ilan edildi. Salı günü saat 15.00’te sendika konfederasyonlarının İstanbul’daki temsilcileri randevu istedi. Kutlamalarla ilgili görüş ve taleplerini getirecekler, biz de değerlendireceğiz. Geçtiğimiz yıl da malum bir yumuşama sağlanmıştı. Gayemiz kanun dışı gösterilere yer verilmemesi, şiddet eylemlerinden uzak durulması, insanların fikirlerini ifade ederken kanuni sınırlar içinde yer alması."
İşçi sınıfının kendisini ifade etmek için etkinliğinin mutlaka olacağını kaydeden Güler, "Sevgi ve anlayışla karşılıyoruz. İstemediğimiz şey şiddettir, yakmadır, yıkmadır ve zarar vermedir. Bunun ötesindeki eylemlere açığız. Taksim’le ilgili taleplerini değerlendireceğiz. Daha önceki yıllardaki kabusların yaşanmamasını istiyoruz. İstanbullular sıkıntı yaşıyordu, yaşamamalarını istiyoruz. Herkesin anlayışlı olmasını ve bir noktada buluşacağımıza inanıyoruz. Amaç, İstanbul’un huzurunu bozmamaktır" diye konuştu.

"Kutlamalar için Taksim’e izin verilecek mi?" sorusuna Vali Güler, "Sendika yöneticileriyle görüşeceğiz, değerlendireceğiz. Bu sene çekişmelerin yaşanmasını istemiyoruz. Artık belli bir noktaya gelelim istiyoruz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı