Gazete Vatan Logo

Kendisini vali yardımcısı olarak tanıtıp dolandırmaya çalıştı

Kendisini "İstanbul Vali Yardımcısı" olarak tanıtıp Bursa'daki iş adamını arayarak dolandırıcılık yapmaya çalışan şüpheli suçüstü yakalandı.

Kendisini vali yardımcısı olarak tanıtıp dolandırmaya çalıştı

Kendisini "İstanbul Vali Yardımcısı" olarak tanıtıp Bursa'daki iş adamını arayarak dolandırıcılık yapmaya çalışan şüpheli, bankadan parayı çekmeye çalıştığı sırada polis tarafından suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da ikamet eden ve dolandırıcılıktan sabıkası bulunan Yunus Y. (29) Bursa'daki bir iş adamını arayarak kendisini "İstanbul Vali Yardımcısı" olarak tanıttı.

Yürüme engelliler için tekerlekli sandalye kampanyası başlattıklarını ifade eden şüpheli, "Yardımsever bir iş adamı olduğunuzu biliyoruz. Sizin adınıza 15 adet tekerlekli sandalye alabilmemiz için 30 bin lira havale etmeniz gerekiyor." diyerek hesap numarası verdi.

İş adamı, internet üzerinden verilen banka hesabına 30 bin lira havale yaptı. Ardından dolandırıldığını anlayan iş adamı, durumu polise bildirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'daki polis ekipleriyle irtibat kurarak, zanlının parayı çekeceği Gayrettepe ilçesindeki banka şubesinde önlem aldı.

Haberin Devamı

Parayı çekmek için bankaya gelen Yunus Y, polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

Bursa'ya getirilen ve emniyetteki işlemlerinin ardından "dolandırılık" suçundan adliyeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.