Gazete Vatan Logo

Vali Şahin'den 15 Temmuz açıklaması

SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, ikinci muhtarlar buluşmasını, Havza İlçesi'ndeki muhtarlarla yaptı. Burada yaptığı konuşmada, "15 Temmuz bizim aslında ikinci kurtuluş savaşımızdır. 15 Temmuz'u nasıl 19 Mayıs'ı, 23 Nisan'ı ve 29 Ekim'i kutluyorsak, 15 Temmuz'u da aynı kutlayacağız" dedi.

Vali Şahin'den 15 Temmuz açıklaması

Samsun Valisi İbrahim Şahin, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda muhtarların şikayet, talep ve önerilerini dinlemek üzere Havza ilçesi Belediye Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen 'Muhtarlar Buluşması'na katıldı. Vali Şahin yaptığı konuşmasında, "15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. 15 Temmuz bizim aslında ikinci kurtuluş savaşımızdır. 15 Temmuz'u nasıl 19 Mayıs'ı, 23 Nisan'ı ve 29 Ekim'i kutluyorsak, 15 Temmuz'u da aynı kutlayacağız. 15 Temmuz'u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil eden, bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışını en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmakla birlikte demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturmaktadır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde milletimizin tercihiyle iş başına gelmiş muhtarlarımız olarak, Türkiye'nin sorunlarının çözümünde her birinizin inisiyatif alması, öncülük yapması, milletimize rehberlik etmesi hem son derece önemlidir, hem de son derece değerlidir. Gün birlik ve beraberlik günüdür" diyerek şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarlarla düzenli toplantılar yapıyor. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte siz değerli muhtarlarımızla buluşup, sohbet edip fikir alışverişinde bulunacağız. 15 Temmuz'da başarılı olmamızın nedenlerinden biri istişare etmektir. Bizim burada ki gayemiz demokrasinin temel taşı olan siz değerli muhtarlarımızla bir araya gelmek, varsa sorunlarınız, talep ve önerilerinizi dinlemektir. Bu toplantının ve bundan sonra muhtarlarla yapacağımız toplantıların ilçelerimize, şehrimize, ülkemize ve insanlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum."

Konuşmalarının ardından, Havza ilçesinin mahalle muhtarları söz alarak, mahallelerinde yapılan çalışmalar ve sorunlarla ilgili olarak görüşlerini Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a aktardı. Toplantıya, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İl Mahalli İdareler Müdürü Hayri Şen ile Havza ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları katıldı.

Haberin Devamı