Gazete Vatan Logo

Vali'den muhtara: Dudağını uzatma alnından öpeceğim

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Bolvadin ziyaretinde düğünlerde silah atılmaması uyarısında bulundu. Vali Güner, ziyaretin ardından tokalaşma sırasında, "Benim köyümde silah atılmıyor sayın valim" diyen Nusretli Köyü Muhtarı Bahri Güldoğan'ı alnından öptü.

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ve Bolvadin ilçelerini ziyaret eden Vali Hakan Yusuf Güner'e, Vali Yardımcısı Adem Uslu, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu ile daire müdürleri eşlik etti.

'STABİLİZENİN DE VALİSİYİM'

Çobanlar ve Bolvadin'de kaymakamlık ile belediye başkanlığı makamlarındaki toplantıların ardından mahalle, köy muhtarlarının sorunlarını dinleyen Vali Güner, ilçe ziyaretlerinden sonra köy ve beldeleri de gezeceğini söyledi. Güner, “Köy ve beldelerimizi de ziyaret edeceğiz. Bunu göreceksiniz. Sadece asfaltın değil, stabilizenin de valisi olduğumuzu göreceksiniz" dedi.

'CAHİLİYE GELENEĞİ'

Bolvadin Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda muhtarlara seslenen Vali Güner, düğünlerde silah atılmaması çağrısını yineleyerek, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar'a geldim, her şey mükemmel. Vatan sevgisi, din sevgisi mükemmel. Ama neden silah atılır anlamış değilim. Milletvekilleri geliyor, silah sesleri duyuyor. Afyonkarahisar'a yakışmıyor. Oteller bölgesinde bile silah sesi duyuluyor. Bırakın bir insanı öldürmeyi, insanın kendisini öldürmesi bile yasaklanmış. Gelin, bu cahiliye geleneğine bir son verelim. Düğünlerde silah atılmasına karşı seferberlik ilan edelim."

Haberin Devamı

MUHTARI ALNINDAN ÖPTÜ

Vali Güner, toplantının ardından tokalaşma sırasında, “Benim köyümde silah atılmıyor sayın valim" diyen Nusretli Köyü Muhtarı Bahri Güldoğan'ı, "Gel seni bi alnından öpeyim" diyerek kendine çekti. Bu sırada Muhtar Güldoğan yanağından öpmek için hamle yapınca, Vali Güner, "Dudağını uzatma, alnında öpeceğim" diyerek, alnından öptü.