Gazete Vatan Logo

Vali babanın dramı...

'Her şey kızım için' dedi, kızının tedavisi için valiliği bıraktı

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, konuşma güçlüğü çeken 5 yaşındaki kızı Beyza’nın tedavisi için emekliye ayrıldı

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, konuşma güçlüğü çeken 5 yaşındaki kızı Beyza’nın tedavisi için emekliye ayrıldı. Daha 14 yıl valilik yapabilecekken “Her şey kızım için” diyerek Ağrı’dan ayrılan Çetin hem ağladı hem ağlattı.

İki yıl önce Ağrı’ya atanan Vali Mehmet Çetin, Nisan ayı başında ani bir kararla İçişleri Bakanlığı’na emekli olmak için dilekçe verdi. Emekliliğine 14 yıl varken aldığı bu kararla çok sevildiği Ağrı’da herkesi şaşırtan Çetin, ayrılma gerekçesini açıklayınca büyük hüzün yarattı. İki kız çocuğu babası olan Çetin, konuşma güçlüğü çeken 5 yaşındaki küçük kızı Beyza’nın tedavisi için emekliliğini istemişti. İçişleri Bakanlığı, dilekçesine olumlu yanıt verince Çetin, emekliye aldıldı. Çetin, duygu dolu anların yaşandığı veda turlarının ardından kentten ayrıldı.

’Kızım beni çok özlüyor’

VATAN’a konuşan Çetin, şunları söyledi: “Kızım konuşma güçlüğü çekiyor. Tedavisi için Eskişehir Anadolu Üniversitesi bünyesinde açılan rehabilitasyon merkezine yatırmıştık. Eşim burada onun yanında kalıyordu. Fakat tek başına bunun yeterli olmadığını gördük. Çünkü beni özlüyor. Öyle olunca da tedavide pek başarı kaydedilemiyordu. Anne, baba ve kardeş ortamında büyüyen çocuklar daha çabuk iyileşiyor. Bunu gördüğümüz için böyle bir karar aldık. Burada 1.5 yıl boyunca tedavi görecek. Hiçbir şey kızımın sağlığından önemli değildir. Bundan sonra bütün mesaimi onun için harcayacağım.”

“Neden şaşırıyorlar ki?”

“Herkes şaşırıyor ama beni de şaşırtan, insanların bu kararıma şaşırması. Diyorlar ki, ’Bir kaç yıl daha valilik yapabilirdin’Peki ya kızım? Onun sağlığı daha önemli değil mi? Ben devlete 25 yıl alnımın akıyla hizmet ettim. Hiçbir zaman şahsi bir çıkar peşinde koşmadım. Ağrı’da 2 yıl içinde 5 yılda yapılacak işlere imza attık. Daha uzun yıllar devam edecek işlerimiz vardı. Onlar öylece kaldı. Keşke 2 yıl daha orada durabilsem ve o işlerimi bitirebilseydim. Beni yaralayan tekşey budur.”

Vali Mehmet Çetin kimdir?

Sakarya’nın Geyve İlçesi’nde doğdu. 1984 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Tatvan ve Seyhan Kaymakam vekilliği, Asarcık ve Susuz Kaymakamlıkları, Hakkari Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. On yıl Mülkiye Başmüfettişliği yaptı. 2005’te Ankara İl Özel İdaresi Genel Sektereterliğine atandı ve bu görevde 3 yıl kaldı. Nisan 2008’te Ağrı Valiliğine atandı.

Haberin Devamı