Gazete Vatan Logo

VakıfBank’tan ekonomiye 160 milyar liralık destek

VakıfBank, yılın üçüncü çeyreğinde 452.5 milyon TL net kâr açıkladı. Bankanın 9 aylık net karı 1 milyar 273 milyon TL’ye ulaştı. Kârını yüzde 19 oranında artıran VakıfBank’ın aktif büyüklüğü yüzde 19’luk artışla 188 milyar TL’yi, nakdi ve gayrinakdi kredi toplamı yüzde 20 artışla 160 milyar TL’yi, toplam mevduatı yüzde 23 artışla 112 milyar TL’yi aştı.

VakıfBank’tan ekonomiye 160 milyar liralık destek

Konsolide olmayan finansal sonuçlarını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, nakdi ve gayrinakdi kredilerle ekonomiye aktardıkları kaynağın 160 milyar TL seviyesine gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yılın ilk 9 ayında nakdi ve gayrinakdi kredi büyümemiz yüzde 20 seviyesine ulaştı ve hedeflediğimiz verimli kredi segmentlerinde pazar payı kazanmaya devam ettik” dedi. Kârlı büyüme stratejisi doğrultusunda, hedeflenen bilanço büyüklüklerinde sektörden hızlı büyüdüklerini ve kârlılık performansı bakımından sektörden pozitif olarak ayrışmaya devam ettiklerini belirten Aydoğan, “2013 ve 2014 yıllarında olduğu gibi, yıllık net kâr artışımız yılın ilk dokuz ayında sektör ortalamasının üzerindedir. Sektörün dokuz aylık toplam kârı bir önceki yıla göre aynı kalırken, bankamızın net kârı yüzde 19 artmıştır. Böylelikle, bankamızın dokuz aylık ortalama özkaynak kârlılığı, sektör ortalamasının yaklaşık yüzde bir üzerinde gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

Dev projelere 8 milyar $

Haberin Devamı

VakıfBank olarak ülkeye değer yaratan havalimanı, köprü ve otoyol başta olmak üzere, önemli ve büyük altyapı projelerinin finansmanı alanındaki öncü konumlarını pekiştirdiklerini belirten Aydoğan, “Toplam proje finansman kredilerimiz yüzde 27 artışla 8 milyar dolara yaklaştı” diye konuştu.