Gazete Vatan Logo

Vajinasız doğan genç kadın, ameliyat olacak

ABD'nin Arizona eyaletinde vajinasız olarak dünyaya gelen Kaylee Moats, vajina ameliyatı olmak için internet üzerinden 15 bin dolar bağış topladı.

Vajinasız doğan genç kadın, ameliyat olacak

Arizona'nın Gilbert şehrinde yaşayan 22 yaşındaki Kaylee Moats, 'Mayer Rokitansky Küster Hauser Sendromu' nedeniyle vajinası ve rahmi olmadan dünyaya geldi. Bu durumu henüz dört yıl önce öğrenen ve çevresinden gizleyen Moats, dört ay önce erkek arkadaşı Robbie Limmer'la tanıştıktan sonra, ameliyat olmaya karar verdi.

Moats, "kendisini kadın gibi hissedilmesini sağlayacağını" söylediği ameliyatın 15 bin dolar masrafı olduğunu söyledi. Robbie Limmer, kız arkadaşının ameliyatı için başlatılan b bağış kampanyasına ayda 50 dolar yatırıyordu.

Genç kadın, Robbie'yle üniversite son sınıfta tanışıp görüşmeye başladıklarını, bir ay sonra ona durumunu anlattığını, erkek arkadaşının başta kafasının karıştığını ancak destekleyici davrandığını ve ona karşı tavrının değişmediğini söyledi.

Moats, Barcroft TV'ye verdiği röportajda, cinsel ilişki yaşayabilmek istediğini, ameliyattan sonra durumunun ne olacağıyla ilgili endişeleri olduğunu anlattı. Ameliyat parasını kendi imkanlarıyla biriktirmesinin mümkün olmadığını söyleyen Moats, "İlişkimizin odağı bu olmasa da, istesem bile Robbie'yle cinsellik yaşayamamak çok kötü," dedi.

Haberin Devamı

Moats, vücudunun görüntü olarak normalden tek farkının, vajinal açıklığın olmaması olduğunu belirterek, diğer kadınlar gibi regl olduğunu ancak yumurtalıklarında çözündüğünü söyledi.

18 yaşına kadar hiç regl olmaması üzerine jinekologa gitmesiyle teşhis konan Moats, çocuk sahibi olamayacağı gerçeğini çoktan kabullendiğini ifade etti.

Kozmetik ameliyat sayılıyor

Durumundan dolayı diğer kızlarla cinsel ve kadınsal konuları konuşmaktan çekindiğini dile getiren Kaylee Moats, gerçeği öğrenen her erkeğin onu terk edeceğinden korktuğunu söyledi.

Moats'ın ameliyatı sadece fiziki etkilere sahip olduğu için kozmetik ameliyat sayılıyor ve sigorta tarafından karşılanmıyor. GoFundMe sitesinde bağış toplamak için açılan sayfada 15 bin doların 3 bin 500 kadarını biriktirdikten sonra, dünden itibaren medyada haberlerin çıkması üzerine, sadece 1 gün içinde 15 bine ulaşıldı.

Moats, Atlanta'da ameliyat olacak.

Haberin Devamı