Gazete Vatan Logo

Vahşi doğa yine sokaklarda

Her sezon modada sağlam bir yeri olan leopar desenli tasarımlar bu kış hedef büyüttü. Hemen her moda evi başta kaban ve pardesüler olmak üzere tüm kışlıklarda hayvan motiflerini sıkça kullandı.

Vahşi doğa yine sokaklarda

Bu sezon hayvan baskıları son birkaç yıldır olduğu gibi popüler. Ancak sezonda sadece hayvan desenlerini değil neredeyse tüm bir elbiseyi kaplayacak büyüklükteki dev hayvan baskılarını da göreceğiz. Celine, Valentino, John Galliano ve Givenchy moda evleri dev hayvan baskılarını elbiselerde, gömleklerde ve kazaklarda kullandı.

Leopar desenli şahane bir palto gardırobumuzun temel parçalarından biri olabilir. Yine leopar ya da tay bir ceket veya mont sizi çok şık gösterebilir. Hayvan baskılarla sadece kaban, ceket ve mont gibi dış giyimde değil, pantolon, etek, buluz hatta aksesuarlarda bile sık sık karşılaşacağız. Ancak burada en önemli şey hayvan baskılarını nasıl kullanacağımız. Çünkü hayvan baskılarını doğru kullanırsak çok şık olabileceğimiz gibi yanlış kullanımla da çok zevksiz hatta basit bir görüntü oluşturabiliriz. Mesela leopar bir pantolonu, dik yakalı şahane bir siyah kazakla, şık bir bot ve siyah düz bir kabanla giyerek sezonun en şık kombinini oluşturabilirsiniz. Ama leopar bir pantolonu farklı renklerle kullanırsanız sizi görenlere "Yahu bu ne zevksizlik" dedirtecek kadar rüküş bir kadın da olabilirsiniz. İşte bütün bu riskleri göz önüne alan modacılar çeşitli stiller oluşturarak farklı alternatifler sunarak kadınların vahşi ve şık yönlerini ortaya çıkartıyor.

Haberin Devamı

Kadınların vahşi tarafı vurgulanıyor

Bu yıl vurgulanan şey, kendi vahşi tarafınız için nasıl bir stil oluşturduğunuz. Proenza Schouler iddialı inek desenlerinin savunuculuğunu yapıyor. Yaptığı mantolar çok şık olmuş. Roberto Cavalli tamamen egzotik bir görünümün yeni nesil cazibesini gözler önüne sermiş. Phoebe Philo da Celine için yaptığı koleksiyonda çıplak bacaklar, zarif küpeler ve bembeyaz sneaker botlarla birlikte giyilmiş, insanın gözünü alan, alışıldık zebra çizgileri kullanıyor. Bu konuda öne çıkanlar ise iki arkadaş; Kate Moss ve Liv Tyler. Bu iki isim bu zebra desenleri gayet iyi kullanıyor.

Egzotikliğin yeni nesil cazibesi

Modacıların hayvan desenlerini kullanma şekillerine göz atacak olursak, Miu Miu iki farklı trendi tek bir basit hamlede ortaya koyuyor. Kuzey Amerika’nın kırlarına özgü bir silueti alın ve göz alıcı desenlerle harmanlayın. Kumaş kaplı düğmeler ve içine giydiği gösterişsiz kot parçalar, Liv Tyler’ın Stella McCartney paltosunu, kabarık ve gösterişli sahte kürklerden çok ayrı bir yere koyuyor. Roberto Cavalli'de baştan ayağa kadar kullanılan hayvan desenlerinin umulmadık bir müstehcenliği var. Cavalli egzotik bir görünümün yeni nesil cazibesiniyle dikkat çekiyor. Kim Roberto Cavalli’den daha iyi olabilir ki? Kullanacağınız diğer parçaları da çok önemsemenize gerek yok.

Haberin Devamı