Gazete Vatan Logo

Vahşi cinayette El Muhaberat şüphesi

Suriyeli muhalif aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat (22)’ın öldürülmesi olayında Suriye istihbaratı el-Muhaberat şüphesi ağırlık kazandı

Vahşi cinayette El Muhaberat şüphesi

Suriyeli muhalif aktivist Orouba Bakarat (60) ile gazeteci kızı Halla Barakat (22) İstanbul Üsküdar’daki evlerinde vahşice katledildi. Anne-kızın öldürüldüğü birkaç gün kendisinden haber alamayan Halla Barakat’ın arkadaşlarının eve gelmesi üzerine ortaya çıktı. Olay yerine gelen Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evde inceleme yaptı. 3-4 gün önce boğularak öldürüldükleri ardından da anne kızın cesetlerinin üzerine kokmayı engellemek için deterjan döküldüğü tespit edildi. Ailenin daha önce de tehditler aldığı öğrenildi.

Zorlama yok

Kapıda zorlama izi bulunmaması, boğulma sonucu ölüme rağmen cesetlerin sonradan bıçaklanarak adi cinayet süsü verilmeye çalışılması gibi tespitleri değerlendiren emniyet yetkilileri ‘siyasi suikast’ üzerinde duruyor. Cinayet Büro Amirliği’nin yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube de vahşi cinayetle ilgili ayrı ayrı inceleme başlattı. MİT’ten bir ekibin de olayın siyasi boyutunu araştırdığı öğrenilirken tüm kamera kayıtları incelemeye alındı. Adi vaka görüntüsü verilmeye çalışılan cinayette ilk tespitlerin Suriye istihbaratı el-Muhaberat’ı işaret ettiği belirtildi. Anne-kızın daha önce aldığı tehditler ile telefonlarındaki mesaj ve e-mail yazışmaları incelemeye alındı.

Haberin Devamı

Tutuklu muhaliflerin sesiydi

Suriye’nin önce gelen aktivistlerinden gazeteci Orouba Barakat, Suriye’deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili röportajlar yapıyordu. Barakat’ın Lübnan ve İngiltere’de kaldığı ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ne geçtiği ancak Suriye’de savaş çıkınca siyasi baskılar nedeniyle İstanbul’a geldiği öğrenildi. Anne Barakat’ın Suriye pasaportunu çaldırdığı, muhalif olduğu için Şam yönetiminin yeni pasaport vermediği belirtildi. Genç gazeteci Halla Barakat ise Ortadoğu’ya yönelik haberler yapan Orient News’te editör olarak çalışıyordu. Halla Barakat’ın ABD’de doğduğu için bu ülkenin vatandaşı olduğu ancak annesini yalnız bırakmamak için İstanbul’dan ayrılmadığı öğrenildi.

Cenazede intikam yemini

Anne kız için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Anne-kızın tabutlarına Özgür Suriye Ordusu bayrağı örtüldü. Çok sayıda rejim muhalifi de cenazede hazır bulundu. Cami bahçesine “Muhacirleri katledenlere kısas uygulansın” yazılı intikam pankartı asıldı.

Haberin Devamı