Gazete Vatan Logo

Uzundere’ye ‘Sakin Kent’ sertifikası

HES tehdidi altındaki Erzurum’un Uzundere ilçesi, Uluslararası Cittaslow İcra Kurulu toplantısında Türkiye’nin 11’inci ’Sakin Şehri’ sertifikasını aldı

Uzundere’ye ‘Sakin Kent’ sertifikası

Doğal güzelliğiyle büyüleyen Uzundere ilçesine verilen ‘Sakin Şehir’ sertifikası nedeniyle Erzurum, Atatürk Üniversitesinde tören düzenlendi. Törende konuşan Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, “Bizi üzen ilçemizde HES yapılma düşüncesi. Sürdürülebilir enerji diye bir kavram var. Güneşten, rüzgardan ve nehirlerden enerji elde etmek doğrudur.

Ama bunun irdelenmesi, incelenmesi, sosyal baskı yönünün araştırılması, yörenin fauna ve florasına vereceği zararın iyi hesaplanması lazım. HES projelerinin bazıların da büyük hatalar var. Sanki birileri, görünmez bir el, bizim sakin kente girişimizi gölgelemek istedi. Ama biz Uzundere’deki bilhassa hanımefendilerle ve muhtarlarla bunun yanlış olduğunu ÇED değerlendirme sürecinde yetkililere anlatacağız. Uzundere’de HES’in yapılamayacağını yürekten inanıyorum” dedi. AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz de Uzundere’nin 3 bin yıllık tarihe sahip olduğunu, kavga, hırsızlığın hiç olmadığını belirterek “HES konusunu inceleyeceğiz. Gerekirse size tam destek vereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı