Gazete Vatan Logo

Üzüm çekirdeği yağının faydaları - Üzüm çekirdeği yağı ne işe yarar?

Oldukça yüksek sayıda farklı çeşitleri bulunan üzümlerin tarihi, yaklaşık olarak M.Ö. 3500 yılına kadar dayanmaktadır. Özellikle alternatif tıpla ilgilenenler için mucizevi bitkisel kaynak olarak öne çıkıyor.

Üzüm çekirdeği yağının faydaları - Üzüm çekirdeği yağı ne işe yarar?

Üzümün sapı, meyvesi, yaprağı ve yağı insanlar için adeta bir şifa deposu olarak değerlendirilmektedir. Özellikle farklı yöntemler üzerinden kullanım imkanı veren üzüm çekirdeği yağı, bireysel kullanım ile beraber farklı sektörler için de önemli bir potansiyel teşkil ediyor. En çok kozmetik ürünleri içerisinde çok sık değerlendirilen bitkisel kaynaktır.

Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm çekirdeği yağı olgunlaşmış üzüm çekirdeklerini preslenmesi üzerinden elde edilmektedir. Özel olarak geçirilen farklı aşamalar ve yöntemler eşliğinde içerisindeki zengin mineral ve vitamin deposu aynı kalır. Soğuk pres yöntemi üzerinden elde edilen yağ, daha sonra eğer arzu edilirse yemek içerisinde kaynatılabilmektedir. Üzüm çekirdeği yağı aktarlarda ya da bu gibi farklı yerlerde güvenli şekilde temin etmek mümkündür. Hem yemekler için hem de cilt sağlığı ve birtakım hastalıklar konusunda önemli bir olanak tanımaktadır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Ne İşe Yarar?

Birçok değişik hastalık için önemli bir kaynak olarak öne çıkan üzüm çekirdeği yağı, günümüzde hala yoğun olarak kullanılıyor. Alternatif tıp konusunda bir adım öne çıkan üzüm çekirdeği yağı, farklı yöntemler üzerinden değerlendirilmektedir. Özellikle zayıflamak isteyenler için diyet listesine girmesi gereken önemli kaynaklar arasında yer almaktadır. Metabolizma hızlandırma sayesinde ödeme vücuttan atma imkanı sağlamaktadır. Tansiyonu düzenleme olanağı sağlayan üzüm çekirdeği yağı, şeker ihtiyacını da azaltma imkanı tanımaktadır. Ayrıca pek çok hastalık için önemli bir doğal kaynak olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları

Pek çok derde deva olan üzüm çekirdeği yağı çok uygun fiyatlar üzerinden farklı yerlerden elde edilebilmektedir. Sağlıklı bir yaşam sürmek ve bunu uzun yıllar devam ettirebilmek için, periyodik olarak üzüm çekirdeği yağını kullanabilirsiniz.

- Günlük nemlendirici olarak kullanılabilir,

- Tıkanmış gözenekleri açar,

- Yağ dengesini düzenler,

- Sivilceli ciltler için etkilidir,

- E ve C vitaminleri yüksek olduğundan dolayı ciltteki lekeler için kullanılabilir,

Haberin Devamı

- Yaraları ve izleri iyileştirici bir etkisi vardır,

- Saç dökülmesini önler,

- Göz altı halkaları ve morluk kısımlarını yok eder,

- Bacaklardaki varis görünümünü yok etmede katkısı vardır,

- Tırnaklar için besleyicidir,

- Güneşe çıkmadan kullanıldığı zaman cilt için bronzluk ve nem kazandırır,

- İçerdiği omega yağları sayesinde hücreleri korur,

- Kalp ve damar hastalıklarına karşı vücut direncini arttırır,

- Bağışıklık sistemini güçlendirir,

- Üst solunum yolu rahatsızlıkları için rahat nefes almaya olanak tanır,

Bu gibi daha sayısız faydası nedeniyle günümüzde üzüm çekirdeği en çok tüketilen doğal besin kaynakları arasında yer almaktadır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Amaca uygun şekilde değişik yöntemler üzerinden üzüm çekirdeği yağını kullanmak mümkün. Özellikle kozmetik ürünlerde bu sektör içerisinde sıkça değerlendirilen ürünler arasında yer almaktadır. Günlük olarak cilt için krem içerisinde ekleyerek değerlendirilebilir. Daha parlak ve canlı saçlar adına durulama esnasında kullanabilirsiniz. Masaj yöntemi ile kullanılarak şakak bölgesine ya da vücudun farklı noktalarına hafif dokunuşlarla sürülebilir. Böylece ruhsal açıdan daha sakin ve rahat bir yaşam sürmek mümkün olabilmektedir. Özellikle gün içerisindeki stres ve yorgunluğu atma konusunda önemli bir potansiyel teşkil ediyor.

Haberin Devamı

Üzüm Çekirdeği Yağının Zararları Var Mı?

Tamamen doğal kaynaklı şekilde elde edildiği için üzüm çekirdeği yağının herhangi bir zararı yoktur. Ancak mutlaka dengeli biçimde kullanmalı ve çok fazla değerlendirilmemelidir. Diğer doğal besin kaynaklarında olduğu gibi kişiye bağlı olarak kaşıntı yapabilir. Vücudun istediği miktara bağlı olarak yukarı noktaya çıkıldığında bazı yan etkiler oluşturabilir.

Kullanmadan önce mutlaka eğer bir ilaç kullanıyorsanız doktordan izin alarak üzüm çekirdeği yağını değerlendirmeniz önemlidir. Arka arkaya 15 gün kullanım mide asidini artırabilir. Bu sebepten dolayı mide rahatsızlığı bulunan kişiler kullanırken dikkat etmelidir. Bunun dışında yediden yetmişe her birey üzüm çekirdeği yağının farklı yöntemler üzerinden güvenle kullanabilir.

Haberin Devamı

Üzüm Çekirdeği Yağı Kullanımı

Hem yemeklerde hem de vücudun farklı noktalarına sürmek suretiyle üzüm çekirdeği yağı değerlendirilmektedir. Özellikle üzüm çekirdeği yağı salatalarda sıkça kullanılan bitkisel kaynaklardan biridir. Ayrıca farklı yemeklerde değerlendirilerek daha hoş bir tat kazandırılabilir. Sağladığı faydaları nedeniyle düzenli olarak tüketmek mümkündür.