Gazete Vatan Logo

Üzülme babamız kahraman oldu!

Bitlis, Diyarbakır, Cizre ve Şırnak’ta devam eden operasyonlarda şehit olan üç asker ve iki polisin cenazeleri dün gözyaşları içinde toprağa verildi

Üzülme babamız kahraman oldu!

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonrası ağır yaralanan ve kaldığı GATA’da şehit düşen 47 yaşındaki 2 çocuk babası özel harekat polisi Atilla Güneş, memleketi Tokat’ın Pazar ilçesinde son yolcuğuna uğurlandı. İki bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Vali Can’ın yanında saf duran 18 yaşındaki Alperen, kardeşi Doğan’ı önüne alarak cenaze namazına devam etti. Cenaze namazı sonrası babalarına dua eden Alperen ve Doğan, gözyaşlarına hakim olamadı.

Polis olmak için...

Cenazeye katılan şehit Atilla Güneş’in çocukluk arkadaşı olan Pazar Kültür Yardımlaşma Danışma Derneği Başkanı Cengiz Çevik, “Şehidimiz bundan 23 yıl önce askerliğini bitirdikten sonra özel harekat polisi olmak için yanağında ben vardı. O benin alınması için hayati tehlikesi olmasına rağmen şehidimiz vatana olan hizmetinden, sevgisinden dolayı bu beni aldırdı. Polisliği çok sevdiği için benini aldırdı. Bizim özel harekat polisimizin vatana sevgisinin bir ispatıdır bu yanağındaki beni aldırması” dedi.

En büyük askerin askerleriyiz!

Haberin Devamı

Bitlis’te PKK saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Eren Kılıç, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Eren Kılıç için Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine şehidin eşi Yaren, annesi Şengül, babası Satılmış, kardeşleri Erdi, Mehmet, Erdem, Buhari Kılıç ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile kuvvet komutanları katıldı. Şehit Kılıç’ın top arabasına konulan naaşı önlerinden geçerken baba Satılmış Kılıç, “En büyük askerin askerleriyiz. Yazın bunu” diye haykırdı. Şehit Kılıç’ın 4 ay önce evlendiği eşi 2 aylık hamile Yaren’de ayakta durmakta bir ara güçlük çekince sedye üzerinde oturarak eşini uğurladı.

Ceylanımı avladılar

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonda PKK’lıların yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Birkan Gündüz için memleketi Giresun’da cenaze töreni düzenlendi. Yaklaşık 5 ay önce ilk görev yeri olarak gittiği Diyarbakır’da aşık olduğu Rukiye Orman ile 17 Kasım’da nişanlanan şehit uzman çavuş Birkan Gündüz’ün cenazesinde gözyaşları adeta sel oldu. Nişanlısının tabutuna sarılan Rukiye Orman, “Benim canım gitti. Ben nasıl veririm onu? Birkan gitme. Nasıl kıydılar sana?” diye ağıt yaktı. Acılı anne Nesibe Gündüz de, “Korkaklar gibi gezmiyordu. Yüreğiyle gitti. Ceylan gibi seke seke gitti. Benim ceylanımı avladılar” diye ağladı.

Haberin Devamı

İki acı haber daha!

Beş şehidimizi kalbimize gömdüğümüz gün, iki acı haber daha geldi. Diyarbakır Sur ilçesinde sokağa yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Serdar Denizer şehit oldu. Şehidin Manisa’daki baba ocağı gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan üç gün önce Şırnak’ta PKK’lılarla girdiği çatışmada yaralanan 46 yaşındaki Jandarma Astsubay Sıddık Uluocak tedavi gördüğü Ankara GATA’da şehit oldu. 11 çocuklu ailenin 5’inci evladı olan Uluocak’ın baba evinde yas var.

Haberin Devamı

‘Bırakmam onu burada kalacak’

Şırnak’ta teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Gökhan Ünaldı’nın cenazesi, memleketi Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Uçakla Tuzköy Havalimanı’na buradan da karayoluyla Mucur ilçesine getirilen şehidin cenazesi, “helallik” alınması için Hamidiye Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Şehidin babası Bekir, annesi Kiraz ve 17 yaşındaki kardeşi Bayram Göktuğ Ünaldı, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ağabeyinin tabutuna sarılan Bayram Ünaldı, “Bırakmam o burada kalacak”, “Abi söz vermiştin izine gelecektin neredesin” diye ağladı.

Sana nasıl kıydılar?

Bitlis’te PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İslam Çakar’ın cenazesi, memleketi Zonguldak’ta toprağa verildi. Cenaze töreninde Çakar’ın ablası Dilek Karaca “Kardeşim emeğin çok hakkını helal et, şerefsizler nasıl kıydılar sana, şehit haberlerini izlediğimde ağlıyordum, başımıza geldi, hakkını helal et, seni böyle mi görecektim” diye ağıt yaktı. Bu arada sinir krizi geçiren şehidin eşine sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Haberin Devamı