Gazete Vatan Logo

Uzmanlardan Eylül alarmı

Kritik Eylül başlarken piyasa uzmanlarından da uyarılar geliyor. Piyasaların kritik kavşakta olduğunu yazan raporlarda stresin arttığı kaydedildi.

Hisse senedi piyasaları için en kötü ay olan Eylül’ün ilk haftasına girdik. Hacimsiz geçen Ağustos’tan sonra yeni haberlere ve beklentilere aç olan piyasalarda Eylül için önemli uyarılar dikkat çekiyor.

Piyasa uzmanları raporlarında eylül için alarm verdi. Bank of America Merrill Lynch geçtiğimiz hafta yayınladığı raporuna ‘Kod kırmızı’ başlığını koyarken, gelebilecek satış için uyarıda bulundu.

Bir diğer rapor ise Morgan Stanley stratejisti Adam Parker’dan geldi. Parker, piyasaları yukarı çekecek sadece iki nokta kaldığını belirtti.

Nomura ise riskleri azaltma zamanı olduğunu belirtti.

JP Morgan stratejistlerinden Jan Loeys ise Eylül ayında piyasaların güçlü kalabileceğini belirtirken müşterilere gönderdiği notta uzun vadeli yatırımlara yoğunlaşılması gerektiğini belirtirken, risklerin arttığına dikkat çekti.

JP Morgan raporunda ekonomik dataların kötüye gittiğine dikkat çekilirken ekonomilerin deflasyon ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Büyüme kaygılarının önem çıktığı raporlarda piyasaların kritik dönemçte olduğuna vurgu yapıldı. (The Lira)

Haberin Devamı