Gazete Vatan Logo

Uzman maaşlarında uçurum!

36 yıllık uzmana 2 bin yeni başlayana...

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu gibi kurumlarda yıllardır görev yapan uzmanlara 2200 TL, yeni başlayanlara ise 3000 TL maaş verildiği ortaya çıktı. Sözkonusu kurumların bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Özlük hakları çalışması yapıyoruz" dedi.

Arınç, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi'nde çalışan personele ilişkin soru önergesini yanıtladı. Arınç, CHP'li Acar'ın önergesindeki, "Uzun yıllardır çalışan uzman kadrosundaki personel 2000 TL yeni başlayan personelin 3000 TL maaş aldığı doğru mudur, bu adaletli midir?" sorularına verdiği yanıtta iddiaları doğruladı.

Arınç'ın Acar'a yolladığı yanıtında, uzman personellerin en az 7, en fazla 36 yıldır kurumlarda görev yaptığını ifade ederek, "Ücretleri 2200 - 2300 TL aralığındadır" dedi. Çıkarılan KHK ile kurumun özlük haklarının yeniden düzenlendiğini hatırlatan Arınç, "İşe yeni başlayan bir Yüksek Kurum uzman yardımcısı 2950-3150 TL ücret alacaktır" bilgisini verdi. Arınç, kurumlarda uzun yıllardır görev yapan uzman personelle ilgili özlük haklarına ilişkin bir çalışma olduğunu da açıkladı.

Haberin Devamı