Gazete Vatan Logo

Uzman hekime 2 bin lira ek ödeme var

Sağlık Bakanı Koca hastane inşaatı ziyaretinde sağlık çalışanlarına yıpranma payı getirildiğini hatırlatırken, “Pratisyen hekimlere bin 533, uzman hekimlere 2 bin 5 lira gibi bir ek ödeme verilecek şekilde düzenleme yapıldı” dedi

Uzman hekime 2 bin lira ek ödeme var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 4 yıldan beri gündemde olan ve sağlık çalışanlarına “fiili hizmet zammı” yani yıpranma payı içeren düzenlemeyle ilgili bilgi verdi. Bakan Koca, yapımı devam eden İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaretinde şunları söyledi:

“Meclis’in iradesiyle çıkan bu düzenleme önemli birtakım hususları içeriyordu. Son 4 yıldan beri gündemde olan, yasalaşması beklenen, sağlık çalışanlarımızın özellikle önemsediği ‘fiili hizmet zammı’ yani yıpranma payı, yılda 2 ay olmak üzere kanunlaşmış oldu. Doktorların emekli maaşlarına ek ödeme verilecek. Pratisyen hekimlere bin 533, uzman hekimlere 2 bin 5 lira gibi bir ek ödeme verilecek şekilde düzenleme yapıldı. Özellikli tıbbi hizmetler, kanser cerrahisi ve benzeri nitelikli hizmetleri daha fazla teşvik etmek üzere hekimlerin bu noktada ek ödeme gelirlerini artırmak üzere döner sermaye tavanını 5 katına kadar artıran bir düzenleme yapıldı.”