Gazete Vatan Logo

Uzaylıları bulmak için 100 bin galaksiyi taradı

Bilim insanı Jason Wright, gelişmiş bir medeniyet ve Dünya dışı akıllı yaşam formu bulabilmek için 100 bin farklı galaksiyi taradıklarını söyledi. Fobito.com'da yer alan habere göre, şu ana kadar uzaylılardan bir iz bulunamadı.

WISE araştırma birimi, gezegenler, hatta galaksiler arası yolculuk yapabilecek seviyede gelişmiş bir medeniyetin, yakıt tüketimi, iletişim sistemleri ya da sahip oldukları ve bizim henüz bilmediğimiz bir kaynaktan yayması muhtemel orta seviyede kızıl ötesi radyasyonu tespit etmeye çalıştı. Birimin başındaki isimlerden olan Penn State Üniversitesi Yaşanabilir Gezegenler ve Dış Dünyalar Merkezi’nde görevli Asistan Profesör Jason Wright, 100 bin adet galaksiden sadece 50 tanesinde normal seviyenin üzerinde kızıl ötesi radyasyon tespit ettiklerini söyledi. Wright’ın verdiği bilgiye göre bu yüksek seviyenin nedeni de stabil olmayan yıldızlar ihtimalinin çok daha yüksek olması.

100 bin galaksinin sonsuz büyüklükteki bir evrenin çok çok küçük bir kısmı olduğunu dile getiren Wright, çalışmanın hala başında olduklarını belirtirken bu projenin hem iyi hem de kötü haberi birlikte barındırdığını vurguladı. Wright, “İyi haber olarak henüz bizi yok etmeye ya da sömürmeye gelecek bir yaşam formu bulunmadı. ET gibi arkadaş yanlısı uzaylılara da rastlanmadı” dedi.

Yine de projeden ve araştırmalarından çok umutlu olduğunu belirten Jason Wright, ayrıca araştırdıkları galaksilerde henüz kızıl ötesi radyasyon yayacak teknolojiye sahip olmayan ilkel medeniyetlerin de var olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı