Gazete Vatan Logo

Uzaylılar buna benziyor olabilir

Bilim insanları, Satürn’ün uydusu Titan’daki kimyasal şartlar nedeniyle hücresel bir yaşam biçimi olabileceğini öne sürdüler.

Güneş sisteminde farklı yaşam biçimleri olabileceğini belirten bilim insanları, bu canlıların dünyadaki yaşam biçimlerinden çok farklı şekillerde olabileceğini ileri sürdü.

Bir grup araştırmacı, uzayda dünyadaki hücreler gibi yaşayıp üreyebilen metan bazlı oksijensiz bir yaşam biçimi olabileceğini gösteren bir model yaptılar. Kimya mühendisleri ve gökbilimciler, Satürn’ün dev uydusu Titan’ın sert ve soğuk şartlarında bir tür yaşam biçiminin gelişebileceğini hesapladı.

Titan’ın sıvı metan denizleriyle kaplı olması nedeniyle, uyduda metan bazlı olup oksijen hücresi olmayan bazı canlılar olabileceği yolunda tahminde bulundular. Bu yeni yaşam biçimi organik azot bileşiklerinden oluşup, sıfırın altında 292 derecedeki sıvı metanda işlev görebiliyor.

Science Advances dergisinde yayınlanan araştırma, ABD’deki Cornell Üniversitesi’nde görev yapan Profesör Paulette Clancy ve kimya mühendisliği öğrencisi James Stevenson tarafından yapıldı. (CNN Türk)

Haberin Devamı